13. juli 2020
Selv om ilden aldrig fik voldsomt fat, blev Musikstalden alligevel så sodskadet, at lokalerne ikke bliver klar til brug på denne side af sommerferien. Foto: Jan Jensen
Selv om ilden aldrig fik voldsomt fat, blev Musikstalden alligevel så sodskadet, at lokalerne ikke bliver klar til brug på denne side af sommerferien. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter brand: Musikstalden må holde lukket i flere måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter brand: Musikstalden må holde lukket i flere måneder
Næstved - 08. maj 2019 kl. 07:24
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Branden, eller rettere sagt de to brande, i Musikstalden natten til fredag i sidste uge bliver fortsat efterforsket af politiet.

arrow Læs også: Klassisk heavy rock i Vershuset

Politiets efterforskere har fundet cigaretskodder på gulvet, og skodderne er nu sendt til nærmere undersøgelse for om muligt at fastslå, hvem der har lagt dem der.

Lige nu er cigaretskodderne politiets bedste spor i sagen, hvor mistanken fortsat er rettet mod, at branden er påsat.

Mistanken baseres særligt på fundet af to arnesteder i Musikstalden. Samtidig er der fundet foldere på gulvet, som kan se ud til at være blevet antændt.

De brandtekniske undersøgelser er afsluttet, og de viser, at der ikke er brugt brandbare væsker til at antænde materiale på gulvet. Det var ellers den første mistanke, da der blev fundet olieforekomster på gulvet, men olierne viser sig at være udtræk fra en plasticstol, som er brændt og har dryppet på gulvet.

Det forlød i første omgang, at videoovervågning måske kunne hjælpe politiet, men det er ikke tilfældet, da Musikstalden ikke er videoovervåget, fortæller John Nørbjerg, leder af Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Mens politiet tager sig af opklaringsarbejdet, har kulturcentret til gengæld travlt med at få flyttet arrangementer fra Musikstalden og ud i andre lokaler.

Eksempelvis blev et valgmøde tirsdag aften rykket til pubben Step Inn.

- Vi er næsten færdige med at rydde op i kalenderen for maj, og snart går vi også i gang med at flytte arrangementer i juni, siger John Nørbjerg og forklarer, at det har lange udsigter at få Musikstalden klar igen.

Blandt andre Vershuset har måttet flytte en koncert med kunstneren Elisabeth fra nu på lørdag til lørdag den 21. september.

Kraftige sodskader
- Musikstalden er meget omfattende sodskadet, og soden er trængt ind alle vegne, så vi kommer ikke til at bruge Musikstalden mere på denne side af sommerferien, siger John Nørbjerg.

Taksatoren har netop været forbi, og nu skal der indgås en aftale med skadesservice om at få udbedret skaderne, ligesom udstyr skal renses eller udskiftes.

- Vi håber at være klar igen i august, men jeg tør ikke love det, siger John Nørbjerg.

Det var rengøringspersonale, som tidligt fredag morgen opdagede, at der havde været brand i løbet af natten. Til alt held fik ilden ikke ordentligt fat, hvorfor brandene gik ud af sig selv.

Det er første gang, Grønnegades Kaserne Kulturcenter har været udsat for brand, siden en lille tagbrand i forbindelse med renoveringen af Ny Ridehus i 2001, oplyser John Nørbjerg.

arrow Heavy og Humleriddere: Vershuset klar til 2020
07. januar 2020 kl. 16:57 Opdateret: kl. 15:09
arrow Vilde sodskader: Kæmpe erstatningskrav efter brand
21. december 2019 kl. 16:05 Opdateret: kl. 15:45
arrow Store navne rammer Vershuset
20. november 2019 kl. 19:11 Opdateret: kl. 11:16
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk