24. oktober 2021
Det er afdelingsleder Marianne Berg (tv.) og jurist Linda Rasmussen (th.) som kører afdelingen i Næstved.
Det er afdelingsleder Marianne Berg (tv.) og jurist Linda Rasmussen (th.) som kører afdelingen i Næstved.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter beskyldninger om fusk: Nu er forening tilbage i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Efter beskyldninger om fusk: Nu er forening tilbage i byen
Næstved - 19. marts 2021 kl. 04:23
Af Simone Orby Jarolics

Nepotisme og dårlig medlemsservice. I den oprindelige udgave af artiklen skrev vi, at den tidligere LLO-afdeling i Næstved beskyldes for blandt andet skattesvig og fusk med økonomien. Det er ikke korrekt. Beskyldninger fra LLOs nye afdeling i Næstved går konkret på manglende betaling af skattegæld og manglende tilbagebetaling af kontingenter. Vi beklager fejlen.
Redaktionen.

Beskyldningerne mod den gamle afdeling af LLO, Lejernes Landsforening, i Næstved er saftige nok til en Hollywood-produktion.

arrow Læs også: Ny lejerforening tager kampen op mod LLO

Afdelingen blev sidste år ekskluderet fra foreningen, hvilket har efterladt medlemmer i lokalområdet i en foreningslimbo. Men nu er LLO atter tilbage med en helt ny afdeling i Næstved.

I spidsen står afdelingsleder Marianne Berg og jurist Linda Rasmussen. De har påtaget sig det enorme oprydningsarbejde efter eksklusionen af den tidligere afdeling.

-Den gamle afdeling har taget medlemmerne som gidsler, fordi de ikke ville udlevere medlemskartoteket eller dokumenter om verserende sager. Så vi måtte starte fra bunden og håbe på, at sagerne ikke var blevet forældet i mellemtiden. Men vi hører generelt, at medlemmerne er glade for, at vi er tilbage - og det er dem, det handler om. De kommer i første række, siger den nye afdelingsleder.

Aggressiv bullterrier

Allerede i 2018 opdagede Marianne Berg, at der ikke var styr på sagerne i den gamle Næstved-afdeling, som hun selv var en del af. Men da hun påpegede, at formandens sønner ikke havde de fornødne kompetencer inden for lejeloven, og at der var ikke styr på økonomien, blev hun fyret. Samme skæbne ventede juristen Linda Rasmussen.

- Vi blev smidt ud - men så bliver man også en fighter, for det kan ikke være rigtigt med nepotisme. Jeg synes ikke, at det er i orden over for medlemmerne. Mange af de lejere, vi har, kan være svage mennesker både socialt og fysisk, og dem skal vi hjælpe, siger afdelingslederen.

Af den grund har Marianne Berg arbejdet frivilligt de seneste år for at holde hånden under medlemmerne - først i oktober sidste år kom hun tilbage på lønningslisten.

- Det har reddet afdelingen og lejerne, at jeg har arbejdet frivilligt. Der er rigtig mange skumle udlejere - og mange af dem kalder mig for aggressiv bullterrier. Det er jeg rigtig glad for, for så gør jeg noget rigtigt, siger hun.

Nye vedtægter

Landsformand i LLO Helene Toxværd erkender, at problemerne har stået i kø i Næstved.

- Man havde ikke styr på indtægter og udgifter, og man fik heller ikke brugt pengene hensigtsmæssig i forhold til service - og så var der var nogle problemer med betaling til skat, siger hun.

Det har dog været svært for landsforeningen at gribe ind, da samtlige LLO-afdelinger er juridisk uafhængige, lyder det. Fremover skal det være nemmere at komme problemerne i forkøbet.

- Vi har en kongres til efteråret, hvor vi - på baggrund af, hvad der skete i Næstved - laver om i vores vedtægter, så vi har mulighed for at gribe ind, hvis vi kan se, at tingene udvikler sig uhensigtsmæssigt, siger Helene Toxværd.

Hvad de nye vedtægter indebærer er endnu ikke besluttet. Men ganske vist er det, at landsforeningen vil have mulighed for at ty til andre repressalier end blot eksklusion af en afdeling, lyder det.

Medlemmer mangler

Den gamle Næstved-afdeling havde ifølge jurist Linda Rasmussen over 500 medlemmer - i dag består den nye afdeling af knap 380 medlemmer. Der er altså stadig nogle, der endnu ikke er vendt tilbage, lyder det.

- Medlemmer, der har betalt til den gamle afdeling, kan frit kontakte os, og så sørger vi for, at de ikke betaler dobbelt for at forblive medlemmer hos LLO. Man kan sige, at vi så »arbejder« gratis for dem - og det gør vi med glæde, siger juristen og fortsætter:

- Vi sidder klar til at hjælpe her på kontoret, selvom man ikke kan besøge os endnu på grund af corona. Men der er mulighed for, at medlemmer kan aflevere sager i postkassen, sende os en mail eller ringe til os, siger hun.

arrow Debat: LLO Næstved siger tak og takker af
26. november 2020 kl. 10:15 Opdateret: kl. 10:03
arrow Debat: Fik hjælp fra LLO til huslejenedsættelse
24. november 2020 kl. 17:30 Opdateret: kl. 10:03
arrow Boligballade: Lejere betaler til ekskluderet forening
21. november 2020 kl. 16:51 Opdateret: kl. 14:37
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk