17. oktober 2021
Peter Neis var første mand i køen til Svovlstikkernes julehjælp, da den blev delt ud 21. december i år. Han er alenefar på SU og har ikke meget at rutte med. Peter Neis har ikke noget med den efterfølgende debat at gøre. Foto: Kim Palm.
Peter Neis var første mand i køen til Svovlstikkernes julehjælp, da den blev delt ud 21. december i år. Han er alenefar på SU og har ikke meget at rutte med. Peter Neis har ikke noget med den efterfølgende debat at gøre. Foto: Kim Palm.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter ballade om julehjælp: Udvalg sender masser af ros til de frivillige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter ballade om julehjælp: Udvalg sender masser af ros til de frivillige
Næstved - 28. december 2018 kl. 11:53
Af Robert Andersen

- Vi ville vise opbakning til de frivillige, hvis de følte sig trådt over tæerne.

arrow Læs også: Julehjælp: Folkekirken skal kun hjælpe medlemmerne

Det siger formand for Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget Michael Perch (S).

Udtalelsen kommer efter, at Facebook var ved at koge over i juledagene, da SF'eren Marina Paulsen kritiserede Svovlstikkerne og en lang række andre frivillige organisationer for at levere for meget svinekød til en muslimsk familie i de gratis julepakker. Det er ment som en hjælp til fattige familier, der har svært ved at få pengene til at slå til i julen, men debatten endte i et slagsmål for og imod svinekød og utaknemmelighed.

- Det er noget mærkeligt noget at brokke sig over en gave, man har fået. Det er en dansk julepakke, og så er der svinekød i - i hvert fald i min verden, siger medlem af udvalget Cathrine Riegels Gudbergsen (V).

Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget var dog bange for, at de frivillige ville føle sig trådt på, og det, mener man, ikke er i orden, da de gør et stort stykke arbejde. Derfor ville medlemmerne vise deres støtte til de frivillige i et læserbrev i avisen.

- Vi ville sende et samlet signal, om at vi er glade for de frivillige. Jeg ved godt, hvad Marina Paulsen mente, men det endte med at være en kritik af de frivillige, og vi sætter pris på deres indsats, sige Michael Perch.

Cathrine Riegels Gudbergsen forstår også godt, hvad Marina Paulsen mente, men hun afviser at det fremover skal være sådan at man kan krydse af om man vil have fjerkræ, ikke kan tåle gluten eller ikke spiser grønsager.

- Vi ville give stor opbakning til de frivillige, hvis de blev kede af kritikken - og det gjorde de, selv om de ikke vil indrømme det, siger hun og opfordrer til, at man giver det væk, man ikke selv kan bruge.

Formand Michael Perch kan ikke huske, hvem der kom på ideen, men det var et enigt udvalg, der bakkede op, og ifølge formanden har de en tradition for at tale sig frem til enighed.

Udvalget var af den opfattelse, at debatten var af et sådant omfang, at det var på sin plads, at politikerne trådte i karakter og blandede sig.

- I skoledebatten var der flere, der savnede politikernes holdninger. Vi er politikere, så vi er valgt for at have en mening, siger Michael Perch.

Den mening kom til udtryk i Sjællandske torsdag.

arrow Debat: Svinekød i julepakker og konsekvensen af fattigdom i Danmark
30. december 2018 kl. 12:59 Opdateret: kl. 09:25
arrow Debat: Skal man bare holde kæft, når man er fattig?
30. december 2018 kl. 07:46 Opdateret: kl. 09:19
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk