18. oktober 2019
VIP-politikere forregnede sig og meldte afbud til det meget velbesøgte EU-vælgermøde forleden i Næstved. Foto: Rune Reggelsen Skjold
VIP-politikere forregnede sig og meldte afbud til det meget velbesøgte EU-vælgermøde forleden i Næstved. Foto: Rune Reggelsen Skjold
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EU-politiker har for travlt til valgmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU-politiker har for travlt til valgmøde
Næstved - 18. maj 2019 kl. 18:10
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeppe Kofod (S), medlem af Europaparlamentet, er rigtig ærgerlig over, at han mandag måtte melde afbud til et vælgermøde i Næstved.

arrow Læs også: Fremtidens skole til politisk debat

Det skriver han i en mail til Sjællandske, som i flere dage har forsøgt at få svar på, hvorfor han i sidste øjeblik sendte afbud til et EU-vælgermøde, som havde stået i hans kalender i flere måneder.

Afbuddet skyldes ikke, at Jeppe Kofods GPS ikke kunne finde vej til Næstved.

Få timer inden EU-valgmødet, var han til en valg-event med blandt andre Næstveds borgmester Carsten Rasmussen og folketingsmedlem Magnus Heunicke hos Palles Fragt. Kun 10 minutters kørsel fra Grønnegades Kaserne, hvor debatmødet blev holdt.

- Jeg er rigtig ærgerlig over, at jeg blev nødt til at melde afbud. Men det er desværre, hvad der kan ske i løbet af en travl og hektisk kampagne. Jeg har haft over 100 arrangementer i løbet af valgkampen, og det er første gang, at jeg bliver nødt til at melde afbud med kort varsel. Heldigvis lykkedes det os at få min kandidatkollega Jakob Thiemann til at træde til, skriver Jeppe Kofod til Sjællandske.

Det har ikke været muligt at få opklaret, hvorfor den socialdemokratiske spidskandidat måtte sende afbud i sidste øjeblik.

Debatmødet, som var arrangeret af AOF Næstved Susålandet og Demokrati i Europa Oplysningsforbundet, havde tilsyneladende ikke den store bevågenhed blandt de tre spidskandidater til EP-valget.

Ud over afbud i sidste øjeblik fra den socialdemokratiske Jeppe Kofod, måtte Venstre-parlamentarikeren Morten Løkkegaard også melde forfald samme dag. SFeren Karsten Hønge, der er opstillet til både Folketinget og Europpaparlamentet, meldte også afbud. Men dog flere uger inden vælgermødet i Næstved.

Det ærgerlige for de tre afbudsramte politikere var, at valgmødet i Næstved var usædvanlig velbesøgt. Valg til Europaparlamentet har normalt ikke den helt store tiltrækningkraft, men der var 114, som ville høre mere fra kandidaterne om EU. Et antal, som både Karsten Hønge og Morten Løkkegaard er ret imponeret over.

Karsten Hønge sagde til Sjællandske forleden:

»114. Hold da op, det var mange. Der plejer at komme 14, og 15 af dem er partimedlemmer.«

arrow Top-politikere har for travlt: Dropper vælgermøder
15. maj 2019 kl. 10:03 Opdateret: kl. 08:26
arrow De røde besøgte de blå: Kødløs klimadebat
15. maj 2019 kl. 09:25 Opdateret: kl. 08:47
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk