28. september 2020
61-årige Bruno Jerup fra Gelsted er folketingskandidat for Enhedslisten. Han vil investere massivt i at forbedre den kollektive trafik. Fotos: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

61-årige Bruno Jerup fra Gelsted er folketingskandidat for Enhedslisten. Han vil investere massivt i at forbedre den kollektive trafik. Fotos: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EL-kandidat siger nej til motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EL-kandidat siger nej til motorvej
Næstved - 27. maj 2019 kl. 20:49
Af Joachim Christensen

Skagboen Bruno Jerup har boet i Næstved Kommune i 15 år. Dagligt pendler den 61-årige gymnasielærer og folketingskandidat for Enhedslisten fra boligen i Gelsted til Københavns Åbne Gymnasium i Valby.

arrow Læs også: Folketingspolitikere sværger troskab om motorvej

Han kører sin benzinbil til Ringsted, hvor han stiger på toget. Det er hurtigere, bedre for klimaet og mere behageligt end at tage bilen hele vejen, mener han, men for tiden foregår togrejsen stående, for der kører kortere, færre og stopfyldte tog. Bruno Jerup mener, at de mange sporarbejder, aflysninger og signalfejl, der frustrerer pendlerne, kan tilskrives opsplitningen af DSB.

- De forskellige virksomheder arbejder ikke sammen. Den ene ved ikke, hvad den anden gør. Der er ikke sammenhæng i det - det er i hvert fald den oplevelse, man har, når man kører i tog hver dag. Det bør ikke være en overraskelse, at hov, der er godt nok mange, der skal med toget i dag, siger han.

Som den lokale folketingskandidat for Enhedslisten vil han derfor investere massivt i at forbedre den kollektive transport, og det betyder også, at de bilister, der glæder sig til en motorvej mellem Næstved og Rønnede, ikke skal forvente en håndsrækning.

- De må gerne sidde og glæde sig, men jeg har ikke planer om at indfri deres glæde. Jeg vil ikke arbejde for en motorvej. Hver en krone, jeg kan finde til befordring, skal gå til offentlig transport, siger han.

Bruno Jerup mener, forringelser af den kollektive transport har skubbet flere over i bilerne, og det er den forkerte udvikling, når man gerne vil have en grøn omstilling.

Han vil gøre bus- og togrejser billigere, så det bliver mere attraktivt. I Region Sjællands regionsråd har han som medlem stillet forslag til, at der skal køre batteridrevne tog på de lokalbaner, regionen har ansvarer for.

Bruno Jerup er nummer fire på Enhedslistens liste i Sjællands Storkreds. I modsætning til andre partier har de på forhånd fastlagt en rækkefølge for hvem der kommer ind i Folketinget, der ikke afhænger af personlige stemmer. Det kræver derfor en fordobling af partiets mandater i storkredsen, hvis Gelsted skal have en mand på tinge.

arrow Næstved-motorvejen forsinkes ikke
15. maj 2019 kl. 14:02 Opdateret: kl. 14:03
arrow Motorvej på vej: Sådan reagerer politikerne
15. marts 2019 kl. 12:49 Opdateret: kl. 16:32
arrow Region jubler over nye motorveje - men sæt farten op
14. marts 2019 kl. 11:57 Opdateret: kl. 11:54
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk