23. september 2021
Lars Walsted Christoffersen og Christian Hansen brugte hele december måned sidste år på at bygge et stenalderhus til Dybsø Naturskole. Fotos: Martin Rye
gallery icon

Se billedserie

Lars Walsted Christoffersen og Christian Hansen brugte hele december måned sidste år på at bygge et stenalderhus til Dybsø Naturskole. Fotos: Martin Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dybsø Naturskole forsøger at gentage succesen: Kom med indenfor i stenalderhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dybsø Naturskole forsøger at gentage succesen: Kom med indenfor i stenalderhuset
Næstved - 01. juni 2021 kl. 11:39
Af Martin Rye

Svenstrup: Hvad gør man egentlig med sin tid, når Corona-pandemien sætter alt på pause? Jo, man bygger et stenalderhus.

arrow Læs også: Mammut bliver større

Det har naturvejledere ved Dybsø Naturskole Lars Walsted Christoffersen og Christian Hansen i hvert fald gjort. Efter Corona-pandemien satte en pludselig stopper for alt besøg på skolen, måtte de bruge tiden fornuftigt.

- Vi kiggede på hinanden og sagde, nu er det på tide, at vi gør det, siger Christian Hansen og kigger på Lars Walsted Christoffersen inde i stenalderhuset.

Solen kigger ind ad den lille hoveddør, der er polstret med rensdyrskin importeret fra Sverige. Selvom man kan fornemme den varme sol, der har lagt sig som en dyne ud over Naturskolen, formår det tang-isolerede tag at holde alt varme ude.

Bortset fra rensdyrskinnet på døren er alt materiale, der er brugt til at bygge huset med fundet lokalt. Birkestammerne fra Holmegaards Mose danner tagets form, og de små birketræsgrene og græstørv isolerer den inderste del af taget, hvor to Gærdesmutter er flyttet ind. Uden på huset er taget belagt med tang fra Dybsø Fjord. Solen har givet tangen en grålig farve, men langsomt og sikkert har en grøn lille plante lagt sig over tangen.

Men hvad det er for en lille plante, er de to naturvejleder faktisk lidt i tvivl om.

Lars Walsted Christoffersen hiver sin telefon frem. Han forsøger at rådføre sig hos en plante-app. Men han har intet held i første omgang. Pludselig er den der.

- Strandmælde, udbryder han og griner.

Flere lerkrukker
Stenalderhuset er ikke kun blevet bygget for at børn skal lære om stenalderen. Den skal også lære børnene, hvad natur egentlig er, og hvorfor de skal sætte pris på den. Når man lever som et stenaldermenneske er Tefal-gryder erstattet med små hårdtbrændte lerkrukker. Den hurtige færdigret er nu en suppe med brændenælder, løgkarse, skovløg og lidt skvalderkål.

- Børnene skal lære, hvordan man finder mad i naturen, som man gjorde i stenalderen. Det giver dem også en forståelse for naturen, når de kan mærke og føle den. Børnene skal se, at natur er andet end rapsmarker, siger Lars Walsted Christoffersen.

Naturskolen håber på at kunne tiltrække flere skoleklasser i sommermånederne, hvor de kan få en chance for at fordybe sig i en central del af Danmarks historie, og udfylde det tomrum, som har været siden coronakrisen.

arrow Der er blevet så stille i stalden
01. juni 2021 kl. 20:04 Opdateret: kl. 20:04
arrow Ingen vindere: Pest eller kolera i ukrudtsbekæmpelse
01. juni 2021 kl. 11:55 Opdateret: kl. 12:01
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk