23. oktober 2021
Mennesker valfartede til Maglemølle. Street Food Festivalen var en succes, der betød at der var lange køer ved boderne. Foto: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Mennesker valfartede til Maglemølle. Street Food Festivalen var en succes, der betød at der var lange køer ved boderne. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dufte fra hele verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dufte fra hele verden
Næstved - 23. september 2021 kl. 11:02
Af Jan Jensen

Der har formentlig været over 20.000 til Streetfood Festival. Priserne var dog et langt stykke fra, hvad man oplever på ferier.

Det er et perfekt sted, hvis man er til mad fra fjerne lande. Næstved Street Food Festival lykkedes med at samle rigtig mange mennesker omkring maden, og det blev da også et tilløbsstykke. Lidt over forventning.

- Da vi så, at 30.000 mennesker havde tilkendegivet, at de var interesseret i arrangementet, turde vi ikke binde an med at holde det indendørs i hallerne. Det ville kræve mange foranstaltninger for at det kunne nå at lykkedes, så derfor holdt vi det udendørs, siger Søren Hansson, direktør i Maglemølle A/S.

Trængsel på Fabriksvej

I stedet blev den store parkeringsplads foran den gamle kraftcentral inddraget som rammen til gademad. Det udløste et par sure opstød fra firmaer, der har adresse på Maglemølle. De kunne ikke finde plads til bilerne på området, som fra festivalens begyndelse var konstant optaget.

Historien fortsætter efter billedet

Næstved Street Food Festival blev godt besøgt. Priserne var dog langt fra priserne i Vietnam eller Indien. Foto: Jan Jensen

Biler holdt parkeret langt nede af Fabriksvej, og der var trængsel helt frem til pladsen blev lukket.

For lidt butterchicken

Søndag var der stadig dejlige dufte af mad, der vækkede minder fra dejlige ferier.

Avisens udsendte blev fristet af indiske specialiteter. Butterchicken portionen blev nøje afmålt. Fire stykker kylling, sauce og lidt ris og salat. Den gode smag var ikke nok til at mætte skuffelsen for en voksen mand. "Gadeprisen" var 110 kr. pr. kuvert.

Måske var det de sidste portioner, der blev rationeret, men Næstved Street Food Festival bør holde sig pænt under et restaurantbesøg. Så vil flere smage mere.

Mange var positive

Det er dog helt oplagt at gentage arrangementet til næste år. Ikke mindst på grund af de mange mennesker, som skabte lange køer ved boderne. Flest var på Maglemølle om fredagen.

Historien fortsætter efter billedet

Søndag var der moderat tilslutning til arrangementet. Dog var der stadig lidt køer ved boderne. Foto: Jan Jensen

- Jeg har fået utrolig mange positive tilkendegivelser, men vi vil lige evaluere, inden vi beslutter at gentage det. Der er nogle ting, der kan forbedres. Blandt andet parkeringsforholdene, siger Søren Hansson, som havde været mere heldig med den mad, han havde købt på pladsen.

Der var gode legemuligheder for børnefamilier på pladsen. Til gengæld var toi- letvognen "gemt" et stykke væk fra pladsen.

Historien fortsætter efter billedet

Børn og barnlige sjæle hyggede sig med legetøj. Foto: Jan Jensen

Den skulle stå i nærheden af en kloak, men skiltningen var for dårlig, indrømmer værten for Næstved Street Food Festival 2021, Søren Hansson.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk