8. august 2020
Skoven er en såkaldt lommeskov og består af blot 48 træer, der skal give indtryk af frodighed midt inde i byen. Fotos: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Skoven er en såkaldt lommeskov og består af blot 48 træer, der skal give indtryk af frodighed midt inde i byen. Fotos: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Du farer ikke vild i byens nye skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Du farer ikke vild i byens nye skov
Næstved - 15. november 2019 kl. 15:11
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vil du med i lommeskoven ?
Fredag gik Park og Vej i gang med at forvandle arealet ved byens omstridte nye legeplads til en lille skov. Det er en såkaldt lommeskov på 48 træer - der skal give indtryk af skov inde midt i byen.

- Vi planter eg, kirsebær og lidt af hvert, fortæller folkene fra Park og Vej, hvor ni medarbejdere gravede huller i terrænnet og plantede fem-seks meter høje træer, der omkranser byens nye legeplads.

Dermed følger Næstved trenden fra andre større byer, der også har plantet lommeskov - et landskabs-arkitektonisk kunstgreb, hvor de 48 træer skal give indtryk af, at man befinder sig i en lille oase af frodighed.

Lommeskoven - og legepladsen - forventes indviet i begyndelsen af december, oplyser centerchef for Trafik og Ejendomme Torben Kelm Danielsen.

- Det har hele tiden været planen at indvie legepladsen i begyndelsen af næste måned. Asfalteringen af stierne begynder i næste uge og så afventer vi miljømyndighedernes endelige godkendelse af legepladsen, siger han.

Tumult og ballade
Dermed får byen både en ny skov og en ny legeplads. Men ikke uden tumult.

I januar 2017 var Park og Vej godt i gang med at plante en mini-skov ved den frilagte Suså. Men de havde glemt at tjekke matrikelkortet på det 340 kvadratmeter store areal, så inden arbejdsdagen var omme, blev der sat en effektiv stopper for projektet.

Det viste sig nemlig, at arealet slet ikke tilhørte kommunen, men byggefirmaet Kompagnigården A/S.

Nu er skoven flyttet få hundrede meter til kommunens eget areal. Og det samme er legepladsen, der gengiver byens arbejdspladser i et råt industrielt look. Men den har også været ramt af stribevis af uforudsete problemer, da den viste sig at ligge på en gammel gasgrund. Jorden var så forurenet, at piplende grundvand måtte pumpes op fra en pøl foran legepladsen og køres i deponi.

På byrådsmødet tirsdag kræver socialdemokraten Per Sørensen derfor legepladsen flyttet til et andet sted i byen - en operation til 800.000 kroner.

Men - hvis Per Sørensen forslag ikke finder fodfæste i Byrådet og miljømyndighederne godkender legepladsen - kan du i starten af december hanke op i enten konen, børnene eller børnebørnene og invitere dem i lommeskov og legeplads.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk