11. maj 2021
Kommunen er klar til igen at erklære krig mod tangen på Vesterhave Strand. Forsøg med flydespærre er definitivt droppet. Foto: Niels Brande
gallery icon

Se billedserie

Kommunen er klar til igen at erklære krig mod tangen på Vesterhave Strand. Forsøg med flydespærre er definitivt droppet. Foto: Niels Brande
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dropper flydespærre mod tang: Det gik galt allerede under planlægningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dropper flydespærre mod tang: Det gik galt allerede under planlægningen
Næstved - 10. april 2021 kl. 10:00
Af Kim Palm

Er der noget, der er omtrent lige så sikkert som Amen i kirken - så er det tang i Vesterhave. Derfor lød det som et herligt tilbud, da et privat firma sidste år kontaktede kommunen med en prisbillig løsning på problemet. En flydespærre, der effektivt ville kunne fjerne tangen, som skyller i land i et bælte som en tresporet motorvej, når vinden kommer fra sydvest.

arrow Læs også: Kendt strandgrill klar med ny menu og ejer: Satser på højere kvalitet

Ikke alene skulle flydespærren fjerne tang. Den ville også være et effektivt værn mod gopler, som væmmelig vandmænd og brændende brandmænd, hed det sig.

Det virker ikke

50.000 kroner blev der afsat til pilotprojektet på sommerhusfolkets og de lokalkendtes foretrukne badestrand. Men ak. Det virkede slet ikke. Allerede under planlægning af forsøget i foråret 2020 gik det galt. Det viste det sig nemlig, at flydespærren ikke stak dybt nok ned på havbunden, så nu er forsøget med flydespærren droppet igen.

- Det var slet ikke tilstrækkeligt med sådan et net, der ikke nåede bunden. Tangen skyllede i land alligevel, så nu har vi opgivet forsøget, fortæller formand for Teknisk udvalg, Helle Jessen (S).

Tang i pyntepuder

I stedet har udvalget afsat 300.000 kroner til fjernelse af tang på Vesterhave strand. På Vesterhave vil der i badesæsonen blive fjernet tang én gang om ugen, mens der på strandfolkets foretrukne fluepapir, Enø Strand, dagligt vil blive fjernet tang. På Vesterhave kommer firmaet Møn Tang også og henter tang.

I forvejen har kommunen og de lokale grundejerforeninger på Vesterhave et samarbejde med Møn Tang, der indsamler, tørrer og forarbejder ålegræsset til for eksempel isolering og pyntepuder.

arrow Kvinder hjælper hinanden til tops
22. april 2021 kl. 12:58 Opdateret: kl. 09:37
arrow Debat: Sande ord om mareridtet Baltic Pipe
08. april 2021 kl. 16:08 Opdateret: kl. 13:43
arrow Gourmetrestaurant vil lave street food på stejlepladsen
31. marts 2021 kl. 21:24 Opdateret: kl. 13:47
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk