26. marts 2019
Der var planer om at etablere en eksklusiv møbelforretning i Staalgaarden på hjørnet af Ringstedgade og Grønnegade. I stedet er den særprægede såkaldte funkisbygning ved at blive omdannet til restaurant. Foto: Anna C. Møhl
gallery icon

Se billedserie

Der var planer om at etablere en eksklusiv møbelforretning i Staalgaarden på hjørnet af Ringstedgade og Grønnegade. I stedet er den særprægede såkaldte funkisbygning ved at blive omdannet til restaurant. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dropper eksklusiv butik i bymidten og flytter til kasernen - lejen var for høj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dropper eksklusiv butik i bymidten og flytter til kasernen - lejen var for høj
Næstved - 14. november 2018 kl. 07:28
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På hjørnet af Ringstedgade og Grønnegade har den særprægede bygning ved navn Staalgaarden stået tom siden sommeren 2016, efter tøjbutikken Box'n måtte dreje nøglen om efter syv år på stedet. Der nu ved at blive etableret en sushi-restaurant på adressen.

arrow Læs også: Butik med modetøj til større kvinder åbner i bymidten

Historien kunne have været anderledes, hvis Oliver Hansen og Kasper Laursen - bedstevennerne bag succesforretningen Citatplakat - havde haft bedre held, da de forhandlede om at leje sig ind i selvsamme lokaler. Her ville de have indrettet showroom og forretning for deres nyeste erhvervelse, Homeish.dk, der sælger eksklusive designermøbler og boliginteriør.

- Det havde passet perfekt til bymidten med en sådan butik, som skiller sig lidt ud fra, hvad Næstved har i forvejen. Restauranter er der nok af. Vi ville have haft et stort, lyst showroom og samtidig plads til kontorer og lager, fortæller Oliver Hansen.

Citatplakat var meget interesserede i at leje sig ind, men prisen på 30.000 kroner om måneden var ganske enkelt for høj. Især, fordi ejendomsmægleren ikke ville slå så meget som en øre af prisen, trods de mere end to år med tomme lokaler.

- Vi startede noget lavere, men var til sidst klar til at give 25.000 kroner, hvilket egentlig også er lidt højt. Der var ikke noget at komme efter, så vi har set os om efter alternativer, siger Kasper Laursen.

Valget er i stedet faldet på en omkring 500 kvadratmeter stor bygning ved kasernen. Man dropper at leje og køber i stedet, men det er ikke helt på plads endnu. Der kommer til at skulle renoveres for cirka en million kroner, men iværksætterne regner med, at der er styr på det hele efter nytår.

Citatplakat startede i 2015 og har gennemgået en eksplosiv udvikling. Plakater med Olsen Banden, Matador og DR's kendte børneunivers har banet vejen for en millionomsætning og salg af deres produkter i både Magasin, Salling, Daells Bolighus og Zoologisk Have. Flere andre firmaer er opkøbt hen ad vejen, og Homeish er altså sidste nye skud på stammen.

Sjællandske har været i kontakt med Jakob Duemose, indehaver af Erhvervsmægler Næstved, som stod for udlejningen af Staalgaarden. Han har ingen kommentarer.

arrow Ny restaurant: Spis sushi som i Østen
08. december 2018 kl. 18:00 Opdateret: kl. 11:14
arrow Tøjbutik lukker efter få uger
23. november 2018 kl. 17:54 Opdateret: kl. 15:30

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk