28. januar 2020
Ingen klynk og jammer over statslig udflytning fra Otto Busses Vej. Formand for FO Jernbanedrift, Jens Christian Kjeldsen glæder sig derimod over, at DSB bevarer et værksted i Danmark. Foto: DSB
Ingen klynk og jammer over statslig udflytning fra Otto Busses Vej. Formand for FO Jernbanedrift, Jens Christian Kjeldsen glæder sig derimod over, at DSB bevarer et værksted i Danmark. Foto: DSB
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drengene på værkstedet glæder sig til provinsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drengene på værkstedet glæder sig til provinsen
Næstved - 20. januar 2019 kl. 05:57
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når DSB flytter centralværkstedet ud af Otto Busses Vej i det indre København og ned til Mogenstrup, venter der ikke et hylekor af utilfredse medarbejdere, der brokker sig over statslig udflytning og lang transportid til arbejdspladsen. Tværtimod.

arrow Læs også: Debat: DSB og Fladsågård

- Det er rigtig godt det her, og den helt rigtige måde at gøre det på. Det bliver den sidste DSB-bastion herhjemme, siger formanden for FO Jernbanedrift, Jens Christian Kjeldsen.

Lokomotiver og vogne
Brancheklubben FO Jernbanedrift organiserer 1400 håndværkere på DSB's værksteder og langt hovedparten af de 100 til 120 medarbejdere, der rykker med til Sydsjælland. Og for Jens Christian Kjeldsen er det allervigtigste, at DSB's eget mandskab kommer til at stå for vedligehold og reparation af eldrevne lokomotiver, dobbeltdækkervogne samt de nyindkøbte togvogne.

- Et stort flertal I Folketinget har jo besluttet, at leverandøren af de nye el-tog selv skal stå for at vedligeholde togene. Det betyder et farvel til masser af faglærte arbejdspladser, som ryger til udlandet. Derfor glæder vi os over, at DSB opretter et nyt stort værksted til at vedligeholde togene, siger Jens Christian Kjeldsen.

Kender ikke Mogenstrup
En stor del af hans medlemmer får længere transporttid, når det er slut med at cykle til Otto Busses Vej. Men rygtet om en kommende motorvej mellem Rønnede og Næstved er også nået til København og det glæder Jens Christian Kjeldsen.

- Jeg har aldrig været i Mogenstrup og må indrømme, at jeg intet kender til området, men jeg er sikker på, at vi nok skal få noget godt ud af det. Og når I også får motorvej, så skal det nok gå alt sammen, siger Jens Christian Kjeldsen.

Planen er at DSB rykker gradvist mod Mogenstrup. Det kommende lokomotiv- og togvognsværksted vil stå færdig og fuldt funktionsdygtig senest i år 2025.

arrow Naturelskere og bylaug er bekymret over DSB-byggeri
21. januar 2019 kl. 11:51 Opdateret: kl. 08:49
arrow DSB vil sælge fredet istidslandskab
18. januar 2019 kl. 05:41 Opdateret: kl. 15:08
arrow Borgmester jubler over byggeboom
17. januar 2019 kl. 11:58 Opdateret: kl. 11:16

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk