22. oktober 2021
Cathrine Riegels ringer til fol, hun ved er til frisk luft og gåture. Foto: Jørgen c Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Cathrine Riegels ringer til fol, hun ved er til frisk luft og gåture. Foto: Jørgen c Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drama til det sidste: Politikere dystede om at skaffe indsamlere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drama til det sidste: Politikere dystede om at skaffe indsamlere
Opdateret 16. september 2021 kl. 16:52
Næstved - 16. september 2021 kl. 16:20
Af Anita Corpas

Syv lokale kommunalpolitikere skaffede på under halvanden time godt 50 indsamlere for Røde Kors. Potentielt svarer det til en indsamlet sum på ca 60.000 kroner.

arrow Læs også: Overraskende mange unge lever på kanten af hjemløshed

»I kan godt bruge en gåtur søndag formiddag, og I kan tage hunden med...Tak søde, hvor er du god«.

»Tak for sidste... jeg elsker pattegris...«.

»Hvis man nu er fem, så er der gratis morgenmad...«

Der bliver ikke sparet på de vokale lokkemidlerne, da syv lokale kommunalpolitikere onsdag aften stiller op til indsamler-dyst for Røde Kors. Luften er tung af spænding i lokalet i Østergade, og der bliver scrollet hastigt gennem netværket på mobilerne.

Det er byrådskandidaterne Michael Perch (S), Kristian Skov-Andersen (V), Cathrine Riegels Gudbergsen (V), Charlotte Roest (S), Anette Brix (K) og to nye kandidater til kommunalvalget; Sidsel Munch fra SF og Tommy Lindegaard fra Enhedslisten, der har taget imod udfordringen om, at skaffe flere indsamlere til landsindsamling for Røde Kors.

- Det er første gang, vi prøver den her metode, siger Grethe Lambrecht, indsamlingsleder fra Røde Kors i Holmegaard, og som har fundet på ideen.

Forinden har Røde Kors som vanligt skrevet ud til de ca 200 potentielle indsamlere i Næstved. Heraf har 50 indsamlere allerede meldt sig til at bemande en af de 400 ruter i Næstved.

Indsamlingen i år er til fordel for udsatte børn og syge hjemløse i Danmark og til førstehjælp til krigsramte børn.

Panikken breder sig

Omkring kl. 18:00 har spidskandidat til borgmesterposten for Venstre Kristian Skov-Andersen efter 35 minutter kun fire emner på sin liste, mens partifællen Cathrine Riegels allerede har seks.

- Jeg ringer til folk, jeg ved, kan li' frisk luft og en gåtur, siger Cathrine Riegels og scroller rutineret med tomlen gennem sit gedigne netværk.

I den anden end af lokalet sidder socialdemokraterne Charlotte Roest og Micheal Perch og taster forgæves til folk, der ikke rigtig vil tage telefonen. Panikken breder sig så småt. Foran sig har Charlotte Roest en liste, hun har forberedt sig med på forhånd med 68 varme emner.

- Det er de mennesker blandt mit netværk, der i forvejen ofte er frivillige, og som jeg ved, gerne vil gøre noget for andre, siger hun og taster et nyt nummer.

Ved siden af sidder en begyndende frustreret byrådskandidat Anette Brix. Hendes emner vil ikke rigtig melde sig til.

»Nåhr.. du skal til golfturnering... det kan jeg ikke hamle op med, men skal du så ikke lige have en indsamlingsbøtte med..?«, lyder det fra Brix.

Det spidser til

De syv politikere dyster om en førstepræmien på 400 kroner til Røde Kors butikken. Anden præmien er 200 kroner til samme butik.

Klokken 18:32 tager Kristian Skov- Andersen pludselig føringen. Han har i al ubemærkethed opdateret sin facebook-profil med et aktuelt ringe-foto, hvor alle kan se, at han er fuld gang og kæmper hårdt. Han fører pludselig med i alt ni mulige indsamler-emner inklusiv sig selv mod Cathrines otte emner. Også hun medregner sig selv. Men føringen er kort. For få minutter senere står det lige.

I baggrunden høres Cathrine Riegels energiske stemme: » Er du frisk? Aj, det er da bare et spørgsmål om påklædning«, siger hun og klokken 18:40 står det 10-10 mellem hende og Kristian Skov-Andersen.

Perch går all in

Michael Perch skæver lidt rundt og begynder at få hul på charmen; »Var de ikke noget for dig og din skønne kone at gå en tur?« kan man høre ham sige til sit potentielle indsamler-emne, og med blot 10 minutter tilbage af tiden går Michael Perch all in.

Han ringer til MOR, står der på displayet.

»Det er mig din søn, siger han, men i den anden ende lyder begejstringen til at være begrænset, og han lægger røret og griner;

- Mor siger nej.

Mange penge

I kulissen går indsamlingsleder Grethe Lambrecht rundt og smiler.

- Jeg kan næsten ikke få armene ned, hvisker hun og forklarer, at med det foreløbige antal indsamlere, som de syv politikere har skaffet, har de i teorien allerede indsamlet ca 60.000 kroner, eftersom hver indsamler i snit plejer at indkassere ca 1200 kroner .

Løvinden giver det et sidste skud før deadline:

»Det er Cathrine fra Broksø.... har du ikke lyst til at samle ind til Røde Kors,? Det er søndag den 3. oktober?«

Klokken 19:00 foreligger resultatet.

Cathrine Riegels lander på en komplet liste med 12 indsamlere, Michael Perch og Kristian Skov-Andersen høster hver 10 emner på en delt andenplads, Anette Brix får syv, Roest får seks, Sidsel fra SF får fire, og enhedslistens Tommy Lindegaard får en af tale med to.

I alt 51 indsamlere. Grethe Lambrecht konstaterer, at arrangementet har været en kæmpe succes.

arrow En dagligdag med ro på
16. september 2021 kl. 16:27 Opdateret: kl. 16:10
arrow Fuld skrue på den lokale catering
16. september 2021 kl. 16:14 Opdateret: kl. 15:59
arrow Børnenes gavlmaleri indtager Grønnegade
16. september 2021 kl. 14:36 Opdateret: kl. 14:50
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk