5. juni 2020
Dorte Jensen kom stille og roligt gående her på stien, mens hun var ved at høre en lydbog, da hun opdagede kvinden sidde i græsset. Foto: Helle Hansen
Dorte Jensen kom stille og roligt gående her på stien, mens hun var ved at høre en lydbog, da hun opdagede kvinden sidde i græsset. Foto: Helle Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dorte hjælper barn til verden ved busstoppested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dorte hjælper barn til verden ved busstoppested
Næstved - 07. april 2020 kl. 04:59
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dorte Jensen havde aldrig prøvet det før, men alligevel agerede hun med succes jordemoder, da hun på en kold gåtur i Næstved kom forbi en fødende kvinde.

arrow Læs også: Fra fredelig gåtur til fødselshjælper

Det lyder ret syret, men ikke desto mindre skete det fredag morgen på en græsplæne tæt på et busstoppested i det sydøstlige Næstved. Den fødende kvinde ventede på bussen for at køre til fødeafdelingen i Slagelse, da fødslen pludselig gik i gang.

Dorte Jensen fra Næstved har selv født tre børn og trådte uden at tænke nærmere over det bare i aktion, fordi det var nødvendigt.

Hun agerede jordemoder og fik barnet til verden. Babyen blev født med navlestrengen viklet tre gange rundt om halsen og virkede livløs. Dorte Jensen fik den lille purk viklet ud af navlestrengen og gnubbede ham kraftigt på ryggen og håndterede ham en smule hårdhændet, og så kom der liv i ham.

Fostervandet var græsgrønt, så babyen var blevet stresset under den dramatiske fødsel.

Trods den dramatiske fødsel har mor og barn det godt.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk