28. november 2020
Til borgermødet var der flere medarbejdere fra Døgndiamanten til stede samt forældre og to unge drenge, der selv har boet på døgninstitutionen. Foto: Anders Ole Olsen
Til borgermødet var der flere medarbejdere fra Døgndiamanten til stede samt forældre og to unge drenge, der selv har boet på døgninstitutionen. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Døgninstitution overtager gerne lukket skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Døgninstitution overtager gerne lukket skole
Næstved - 27. juni 2019 kl. 15:27
Af Mia Than West

Døgninstitutionen Døgndiamanten er klar til at flytte ind i den snart forhenværende skole i Holme-Olstrup. Det gjorde forstanderen klart på borgermødet onsdag aften.

arrow Læs også: Anbragte unge skal være en del af fællesskabet

Med en positiv tilgang og en energi, der nærmest var til at blive forpustet af, fortalte Mikael Skak Pedersen om Døgndiamantens arbejde, og hvem de unge mennesker er.

- Det er ofte unge med psykiske udfordringer, som har det svært. De skal slibes individuelt, og det er lige meget, hvor de kommer fra. Der er plads til alle, og når de unge kommer til os, starter vi på et ny kapitel, fortalte han.

- Det er meget sjældent, vi har ballade ballade. Det kan være, der bliver råbt højt eller smadret en kop, men langt de fleste gange opfører vi os ordentligt.

Døgndiamanten har 30 godkendte pladser til unge mellem 12 og 18 år. De har på nuværende tidspunkt 25 pladser fordelt på forskellige matrikler. Derfor er de på udkig efter at finde rammer, hvor de kan samle institutionen og udvikle den på bedst mulig vis.

En centralisering vil betyde sækning af prisen og dermed flere unge. For Mikael Skak Pedersen var det især vigtigt at komme ud med det budskab, at de gerne vil borgerne i lokalområdet. Han ser mange muligheder i Holme-Olstrup og drømmer om et fælles foreningsliv og et samarbejde mellem borgerne og Døgndiamanten samt forskellige fælles aktiviteter på tværs af alder.

- Jeg vil gerne være med til at sætte Holme-Olstrup på landkortet med en masse aktiviteter. Jeg vil gerne have, I bliver kendt for den by, der tager imod de unge og åbner op. Det er noget, vi skal skabe sammen, fatslog Mikael Skak Pedersen.

Planen er, at foreningslivet bevarer deres nuværende lokaler på skolen, selv om Døgndiamanten flytter ind. Hallen kan derfor fortsat bruges af lokalsamfundet og foreningerne.

arrow En drøm går i opfyldelse: De første unge flytter ind
15. maj 2020 kl. 18:14 Opdateret: kl. 15:17
arrow Nedlagt folkeskole forvandles til døgninstitution til 24 unge
13. november 2019 kl. 04:18 Opdateret: kl. 10:31
arrow Friskole dømt endegyldigt ude: Vi er ekstremt skuffede
20. september 2019 kl. 17:15 Opdateret: kl. 17:15
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk