5. marts 2021
I sommerferien tilbragte Pharfar flere dage på Døgndiamanten i Holme-Olstrup, hvor han mødtes med de unge for at lave musik. Han hjalp blandt andre Nicklas Meyer med sin tekst. Fredag er Pharfar tilbage, når døgninstitutionen officielt indvies. Foto: Kim Rasmussen
I sommerferien tilbragte Pharfar flere dage på Døgndiamanten i Holme-Olstrup, hvor han mødtes med de unge for at lave musik. Han hjalp blandt andre Nicklas Meyer med sin tekst. Fredag er Pharfar tilbage, når døgninstitutionen officielt indvies. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Døgninstitution indvies med rap og snoreklipning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Døgninstitution indvies med rap og snoreklipning
Næstved - 03. september 2020 kl. 07:15
Af Mia Than West

Den nedlagte folkeskole er omdannet til døgninstitution. Renoveringen er færdig, og alle unge er flyttet ind. Døgndiamanten er efter seks måneders ombygning klar til at vise deres nye lokaler frem på Stationsvej 49 i Holme-Olstrup.

arrow Læs også: Nu er planen for »Plænen« klar: Sådan ser projektet ud

Det sker ved en officiel indvielse fredag den 4. september mellem klokken 11 og 15, hvor alle - naboer, samarbejdspartnere, forældre, medarbejdere og de unge - er velkomne til en dag med masser af happenings og musik.

Rap med Pharfar

Dagen starter, når formand for Børne- og Skoleudvalget Lars Hoppe Søe (RV) klipper snoren til »Plænen« og »Døgndiamanten« klokken 11 sammen med en af de unge. Herefter er der velkomst og diverse takketaler.

Der er i dagens anledning opsat en mobilscene med anlæg, og der er ligeledes opsat bånd og stole, så alle Covid-19 regler overholdes. Klokken 11.20 synger unge »upcomming« rappere under ledelse af Pharfar, der i sommerferien via Covid-19 midler har haft et forløb med dem på Døgndiamanten. Han synger også selv et par sange. Der vil desuden være fællessang med Phil Nice, inden området åbnes og tages i brug.

Fra klokken 12 til 14 er er hjemmelavede pizzaer fra Døgndiamantens egen pizzaovn. Der vil også være pølser og alkoholfrie øl, drinks samt sodavand.

Fodboldkamp og jazz

Døgndiamanten er en døgninstitution, der siden 1993 har specialiseret sig i anbringelser af svært omsorgssvigtede drenge og piger i alderen 12 til 18 år. Døgndiamanten har i flere år været på udkig efter at finde rammer, hvor de kan samle nogle af institutionens afdelinger, som er placeret i henholdsvis Kalvehave, Faxe og Fensmark.

Det er der plads til i de nye lokaler på Stationsvej i Holme-Olstrup, hvor de første unge flyttede ind i maj.

I dagens anledning er der rød løber, og de unge har fået fri fra skole, så de kan være med til at fejre indvielsen. Der vil også være jazzmusik fra Paradise Beach, og det nye grafittiområde - som er malet i sommerferien af lokale unge og i samarbejde med Institut for Urban Kunst - indvies.

Folk inddeles i små grupper og kan gå rundt og se skolens lokaler, der med hjælp fra Kunstakademiets Designskole er blevet omdannet fra skole til hjem.

Klokken 14 er der fodboldkamp mellem Næstved Byråd og Døgndiamantens unge og medarbejdere på 7-mandsbanen, som også indvies med nye lysmaster, så lokalområdet kan spille efter mørkets frembrud.

arrow Nu skal der skabes mere liv og fællesskab
05. november 2020 kl. 13:07 Opdateret: kl. 09:40
arrow Anbragte unge skal være en del af fællesskabet
05. september 2020 kl. 19:58 Opdateret: kl. 16:42
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk