14. oktober 2019
Borgerne i lokalområdet har kæmpet for at bevare skolen i Holme-Olstrup. Det lykkedes ikke. Nu er Børne- og Skoleudvalget i gang med at undersøge, hvad de snart tomme skolelokaler kan bruges til. Privatfoto
Borgerne i lokalområdet har kæmpet for at bevare skolen i Holme-Olstrup. Det lykkedes ikke. Nu er Børne- og Skoleudvalget i gang med at undersøge, hvad de snart tomme skolelokaler kan bruges til. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Døgninstitution i spil til tomme skolelokaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Døgninstitution i spil til tomme skolelokaler
Næstved - 06. februar 2019 kl. 07:32
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerede inden eleverne på Holmegaardskolens afdeling i Holme-Olstrup er flyttet ud, er Børne- og Skoleudvalget i gang med at undersøge, hvad de snart tomme kommunale lokaler kan bruges til. Udvalget har i den forbindelse rettet henvendelse til døgninstitutionen Døgndiamanten og Børnehus Sjælland. Det fortæller centerchef i Center for Børn og Unge i Næstved Kommune, Thomas Carlsen.

arrow Læs også: Døgninstitution er et skridt tættere på at rykke ind i nedlagt skole

- Det er helt normal procedure. Udvalget skal forholde sig til, om udvalget kan bruge bygningerne på eget område. Længere er vi ikke i det, siger Thomas Carlsen til Sjællandske.

Døgndiamanten, der tidligere hed »Den Matrikelløse Døgninstitution«, er en landsdækkende døgninstitution, som hører under Næstved Kommune. Døgndiamanten har på nuværende tidspunkt fire afdelinger - to i Faxe, en i Kalvehave og en Fensmark.

Børnehus Sjælland på Troensevej 10 i Næstved bistår kommunerne i Region Sjælland med udredning i sager om overgreb mod børn og unge. Målgruppen er børn og unge i alderen 0 til 17 år, hvor der er viden eller mistanke om vold eller seksuelle overgreb.

- Døgndiamanten kunne vi godt tænke os at få samlet i egen kommune. Børnehus Sjælland har nogle midlertidige pavilloner og lokaler, hvor der godt kunne ønskes noget bedre, forklarer centerchefen.

Thomas Carlsen gør det klart, at det kun er i idéfasen, og der endnu ikke er besluttet noget. Det kan derfor være en helt tredje part, der får mulighed for at benytte de tomme skolelokaler på Stationsvej 49 i Holme-Olstrup.

arrow Underskud i døgninstitution: 10 medarbejdere er blevet fyret
10. april 2019 kl. 12:15 Opdateret: kl. 10:53
arrow Wafande og Pharfar sætter gang i gadefest
22. august 2018 kl. 10:00 Opdateret: kl. 15:41
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk