2. august 2021
Flere af Enøs feriehuse ligger betænkelig tæt på vandet. Nu skal ferieøen kystsikres. Arbejdet går i gang til efteråret og forventes afsluttet i sommeren 2022.
Flere af Enøs feriehuse ligger betænkelig tæt på vandet. Nu skal ferieøen kystsikres. Arbejdet går i gang til efteråret og forventes afsluttet i sommeren 2022.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Digeprojekt til 35 millioner skal beskytte kendt ferieø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Digeprojekt til 35 millioner skal beskytte kendt ferieø
Næstved - 05. marts 2021 kl. 04:43
Af Kim Palm

Den stigende vandstand er en trussel mod den stigende velstand på Enø, hvor fritidshusene er i høj kurs. Det er årsagen til, at de lokale grundejerforeninger er gået sammen om et stort kystbeskyttelsesprojekt til en samlet sum af 35 millioner kroner.

arrow Læs også: Debat: Nyt dige helbreder ikke

Projektet vil beskytte både Enø, Lungshave og Fjordhusene mod en vandstandsstigning på op til to meter over daglig vande og skal bestå af grønne græsdiger, højvandsmure og standfodring på Enø Strand.

Beskytte os selv

Næstved Kommune er fødselshjælper på projektet, der ventes godkendt på næste byrådsmøde den 23. marts, men regningen den skal betales af husejerne selv. De omkring 750 huse, der er i størst risiko for at få indtrængende havvand ind ad hoveddøren, skal årligt betale yderligere 2.600 kroner over ejendomsskatten, mens husejere i de mindst belastede områder, slipper med en årlig ekstraregning på omkring 600 kroner om året.

- Det siger sig selv, at vi må gøre, hvad vi kan for at beskytte os selv og vores værdier, siger formand for grundejerforeningen Enø Strand, Kurt Eriksen.

Enø har flere gange oplevet stigende vandstand, senest i december 2013, hvor stormen Bodil gjorde livet surt for sommerhusejere i vandkanten.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk