20. april 2019
Udvidelsen af Næstved Storcenter kommer til at ske på de områder, der i dag er udlagt til parkeringspladser. Derfor opererer planen med et nyt parkeringshus i tre dæk
gallery icon

Se billedserie

Udvidelsen af Næstved Storcenter kommer til at ske på de områder, der i dag er udlagt til parkeringspladser. Derfor opererer planen med et nyt parkeringshus i tre dæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det nye Næstved Storcenter: Parkeringshus i tre dæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det nye Næstved Storcenter: Parkeringshus i tre dæk
Opdateret 11. juni 2018 kl. 14:41
Næstved - 11. juni 2018 kl. 12:33
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstved Storcenter har vokseværk. Ejeren af centeret, den amerikanske kapitalfond Black Rock, har søgt kommunen om tilladelse til at udvide centeret med yderligere 19.000 kvadratmeter til nye butikker og flere p-pladser. Og nu sker der noget. Kommunen har netop udarbejdet en lokalplan, der er på vej i offentlig høring.

arrow Læs også: Debat; Vågn op! Storcenter bliver for stort

Den nye bebyggelse kan opføres i op til tre etager og skal sammenbygges med det nuværende Næstved Storcenter, der i dag tæller 65 butikker og et Bilka-varehus.

Af lokalplanforslaget fremgår det, at kommunen vil have flere store butikker i Næstved Storcenter. I dag har storcenteret 21 butikker under 150 kvadratmeter og 12 butikker mellem 150-200 kvadratmeter. Her stiller lokalplanforslaget krav om færre små og flere store butikker i det nye storcenter.

Lokalplanforslaget stiller også krav til centerets fremtoning.

- Ny og eksisterende bebyggelse skal fremtræde som en sammenhængende arkitektonisk helhed, der er imødekommende for omgivelserne og de besøgende i bygningen, hedder det.

Det betyder bl.a. at Næstved Storcenterets nuværende grå facader skal renoveres, så det skaber et mere sammenhængende indtryk med det nye byggeri. Der er også tænkt tanker om caféområder med udeservering eller mindre markedsområder - altsammen for at give centeret mere liv.

Flere butikker kræver flere p-pladser. Lokalplanforslaget giver mulighed for at centeret kan udvide parkeringsarealerne med et parkeringshus i tre dæk.

Storcenteret skal udbygges på de nuværende parkeringspladser. Det nødvendiggør, at nogle af områdets interne veje og parkeringsarealer skal optimeres, omstruktureres og ombygges.

En fuld udvidelse af storcentret skønnes at generere ca. 2.300 nye bilture pr. døgn. Det er en forøgelse af trafikken på ca. 17 procent.

Planen for det nye storcenter skal behandles af kommunens Plan- og Erhvervsudvalg på mandag og sendes herefter til Byrådet den 26. juni, som sender planen i 10 ugers offentlig høring. Der afholdes borgermøde om lokalplanforslaget i Rådmandshaven i Næstved den 16. august kl. 16-17.30.

Næstved Storcenter blev opført i 1986 og er senere udvidet i 2001. Centeret omsætter i dag for knapt 1,5 mia kr. og har over 4,8 mio kundebesøg om året.

arrow Storcenterplaner: Enhedslisten kasserer ny detailhandelsplan
11. juni 2018 kl. 20:16 Opdateret: kl. 10:58
arrow Mega-butikker i centeret skal redde bymidten
11. juni 2018 kl. 08:03 Opdateret: kl. 09:53
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk