11. maj 2021
Detailchef i XL-Byg Jack Hyltoft glæder sig over, at byggemarkederne gør comeback her i foråret, som er højsæson for salg af byggematerialer. Foto: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Detailchef i XL-Byg Jack Hyltoft glæder sig over, at byggemarkederne gør comeback her i foråret, som er højsæson for salg af byggematerialer. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det dufter af forår og grillpølser: Jubii - vi får lov at åbne igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det dufter af forår og grillpølser: Jubii - vi får lov at åbne igen
Næstved - 25. februar 2021 kl. 21:33
Af Kim Palm

Mens de hænger med skuffen i Næstved Storcenter, er der anderledes optimisme og lettelse at spore i en anden ende af byen. XL-Byg på Femøvej er et af de byggemarkeder, der får lov at åbne for kundestrømmen på mandag. Forretningen er under 5.000 kvadratmeter og dermed ikke omfattet af de nye restriktioner, der gælder fra 1. marts.

arrow Læs også: Skønt: Udendørs crossfit i gang igen

- En utrolig lettelse. Jeg ringede selv til samtlige medarbejdere og bad dem komme på arbejde igen. Nu er julepynten væk. Den hang der nemlig stadig, da vi måtte lukke forretningen den 18. december, fortæller detailchef i XL-Byg, Jack Hyltoft.

Perfekt forårsstart

Selvom XL-Byg har haft gang i online-salget har nedlukningen været tung og trist for forretningen, som vi bedst kender som Medings Byggecenter.

- Vi har virkelig savnet vores kunder og heldigvis må vi genåbne her i foråret, hvor der traditionen tro er godt gang i salget i byggemarkederne, siger Jack Hyltoft, der snart regner med at grillsæsonen går i gang, så der vil dufte af glæde og grillede pølser i provinsens villahaver.

Ubeskriveligt hårdt

Et par skridt derfra finder vi Ilva, hvor indehaver Jesper Kjep Rasmussen, er ligeså lettet og lykkelig over genåbningen.

- Det har været nærmest ubeskriveligt hårdt under nedlukningen. Vi har tabt 80 procent af omsætningen og ikke tjent en krone på netsalg, som kun tilfalder kæden, fortæller Jesper Kjep Rasmussen.

Fyr dem af

Han håber, at danskernes opsparede midler - nemlig alle de penge vi ikke har brugt på fjant og ferie - i stedet bliver fyret af i byens butikker, der i den grad har savnet kunderne.

- Hvis du køber en kontinentalseng eller en sofa, er det altid rarest at prøve den først. Det får du mulighed for nu, så selvom vi har tabt penge til netbutikker, så tror jeg stadig at kunderne vil foretrække den fysiske forretning.

Både XL-Byg og Ilva genåbner mandag - med kundetællere og hele molevitten - som skal sikre kunderne en tryg handel uden smittefare.

arrow Centerdirektør utroligt skuffet over genåbningsplan
26. februar 2021 kl. 20:02 Opdateret: kl. 11:24
arrow Talentfuldt cykelhåb går efter det hele
25. februar 2021 kl. 14:16 Opdateret: kl. 19:37
arrow Fodbolden jubler over genåbning: Nu kan vi træne igen
24. februar 2021 kl. 14:00 Opdateret: kl. 13:20
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk