9. april 2020
Operettekompagniet besøger Ny Ridehus søndag  den 1. marts klokken 16.  Privatfoto
Operettekompagniet besøger Ny Ridehus søndag den 1. marts klokken 16. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det' Lunt i Nat - operette som vor mor lavede den

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det' Lunt i Nat - operette som vor mor lavede den
Næstved - 27. februar 2020 kl. 16:25
Af Robert Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Operaens lillesøster og musicalens stedbror gæster Næstved Teater med forestillingen Det' Lunt i Nat, og det er Operettekompagniet, der står for opsætningen.

arrow Læs også: Erhvervslivet kårer Årets Iværksætter: Caféejer bedst blandt 300 virksomheder

Den opføres søndag 1. marts kl. 16.00 i Ny Ridehus i Næstved.

Sangskatten

Danmark er et Operetteland med stort, mener Operettekompagniet, og efter tre store titler fra det wieneriske repertoire - Csárdásfyrstinden, Den Glade Enke og Flagermusen med i alt 64 opførelser over hele landet - kaster landets eneste professionelle operetteensemble sig nu over vor egen populære sangskat, som en hel generation er vokset op med.

I hvert et dansk hjem samledes man om radioen og nød her underholdningsmusikkens opblomstring og datidens store stemmer.

Det var i en gylden epoke, og den dag i dag minder den os om, hvor vi kommer fra, og hvad de romantiske toner stadig kan gøre ved os.

Kaj Norman og musen

Operettekompagniet er budbringerne for en folkekær kulturarv, der er mere brug for nu om stunder end nogensinde, har været savnet, mener de i kompagniet.

De er der allesammen: Livets Glæder, Musens Sang, Alene Med En Yndig Pige, Alle Går Rundt Og Forelsker Sig, Lille Du, Du Gamle Måne, Stemningsmelodien, Glemmer Du ...

Her får man ikke kun nationaloperetten Farinelli fra Reesens hånd, men også hans Gadeprinsessen - man får de bedste hits blandt Kaj Normann Andersens i alt 900 melodier - Lumbyes Champagnegalop, som man aldrig har hørt den før, udsat for klavertrio og slagtøj.

De skal selvfølgelig også op på det store lærred og genopleve nogle af de skønne klip, der år efter år henrykkede os, og afløst af en afdeling med numre, vi troede var danske...

Vingesus

Forestillingen har titlen Det' Lunt i Nat - for det er virkelig som luften er ladt ... Et indtagende scenisk rum; de smukkeste kostumer og rekvisitter; dansetrin en masse; musik, sang og lystig spil fra nogle af de fineste kunstnere, vi har herhjemme lige nu - en skuespillerinde tager sig af Dyveke og en fortælleglad konferencier af de mange anekdoter, der er fulgt med historiens vingesus!

arrow Nytårskoncert for byens plejehjem
07. januar 2020 kl. 14:12 Opdateret: kl. 10:22

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk