18. september 2021
Jeg tror du bliver lykkeligere, når du ikke skal bruge hele livet på at tjene til huslejen, siger oldermand i bylauget Robert Hansen.
gallery icon

Se billedserie

Jeg tror du bliver lykkeligere, når du ikke skal bruge hele livet på at tjene til huslejen, siger oldermand i bylauget Robert Hansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er stadig krummer i Krummerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Der er stadig krummer i Krummerup
Næstved - 01. august 2021 kl. 08:45
Af Kim Palm

Liv på landet: Landsbyen Krummerup udmærker sig med både kirke, højskole og nogle flinke folk, der holder sammen på det hele.

arrow Læs også: Ny festival skal give corona baghjul og fejre rocken
Krummerup: - Hvad foregår der?

Det er kaffemanden, der er stoppet op, da han ser et større optog i bymidten, hvor fem krummeruppere viser byen frem for den udenbys journalist.

Straks efter kommer der endnu en bil, der stopper op og chaufføren giver sig til at sludre ud af sideruden.

- Det er Wood Peckeren. Han hedder Allan. Han er mægtig flink og bor lige udenfor byen, forklarer oldermand for bylauget i Krummerup, Robert Poulsen.

For i Krummerup er man ikke vant til større forsamlinger på byens hovedstrøg, der tæller 20 huse og 50 indbyggere indenfor byskiltet.

15 minutter fra alt

Krummerup har været befolket siden vikingetiden og da byen lod sig kristne kom kirken til. Byen tæller også et stoppested til skolebussen og et gadekær og lige udenfor byen ligger højskolen i Krummerup, et specialtilbud til udviklingshæmmede som får en meningsfuld hverdag i trygge omgivelser langt ude på landet.

- Vi plejer at sige, at vi ligger et kvarter fra alting. Et kvarter fra Næstved, Slagelse, Skælskør og stranden i Bisserup, så vi ligger faktisk ret lunt i svinget, siger oldermanden, der skynder sig at tilføje.

- Og nå ja så er der Fuglebjerg lige rundt hjørnet. Det er der vi handler.

Ole Knudsen har boet i byen i 53 år. Han flyttede til byen, da han blev gift og han er blevet hængende i et herligt hus med tilhørende kæmpehave lige indenfor byskiltet.

- De seneste 53 år er der ikke sket en skid i Krummerup, så jeg er godt tilfreds, siger han fornøjet.

For i Krummerup har man ikke travlt. Det nyder Danni Rasmussen på 35. Han er blandt de yngste i byen og har købt et gult hus med plads til hans varevogn som stilladsmontør.

- Jeg kommer fra Høje Taastrup, men blev træt af larm og lyskryds. Herude snakker man meget mere sammen. Måske er det alt det grønne, der får folk i godt humør, siger Danny.

Længere oppe af gaden, i det gamle møllerhus, der bor Irene og Kurt Bang. Oprindelig kommer de fra Vallensbæk, men da datteren og børnebørnene flyttede til Fuglebjerg, faldt de for charmen i Krummerup og satte det gamle møllerhus i stand.

- Vi skulle bare bo her midlertidigt, men vi er blevet hængende og nu flytter vi ikke mere, siger parret, der altid er med når byen går til fest ved midsommer og når julen nærmer sig.

Først med fiber

Selvom livet går langsomt i Krummerup så var byen faktisk den første der fik lynhurtigt internet. Det skete i 2017, hvor borgmestrene fra både Næstved og Slagelse var mødt frem, da det første statsfinansierede fibernet blev indviet i byen.

Rygterne om det gode liv er også nået til storbyen. Seneste indflytning er en ung børnefamilie fra Nørrebro i København, der har byttet stenbroen ud med et liv på landet.

- Men de er på ferie nu, siger Robert Poulsen. Han mener selv at have recepten på et lykkeligt liv i landsbyen.

- Jeg tror ganske enkelt du bliver lykkeligere, når du ikke skal bruge hele livet på at tjene til huslejen.

Det kan han have ret i. Og vi skal hilse fra de fleste i byen og fortælle, at der stadig er krummer i Krummerup.

arrow Fitness center i havnen er åbnet
01. august 2021 kl. 16:13 Opdateret: kl. 16:13
arrow Britta har været i SuperBrugsen i 50 år
01. august 2021 kl. 16:00 Opdateret: kl. 16:00
arrow Knap 900 festival-festede i sol og regn
01. august 2021 kl. 15:18 Opdateret: kl. 15:18
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk