18. januar 2020
Nygade 10 var stedet, hvor Lines far gik i byen. I dag hedder stedet The Beach og er stadig populært i Næstveds natteliv. Foto: Kim Palm
Nygade 10 var stedet, hvor Lines far gik i byen. I dag hedder stedet The Beach og er stadig populært i Næstveds natteliv. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dengang far var dreng var der virkelig noget ved Næstveds natteliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dengang far var dreng var der virkelig noget ved Næstveds natteliv
Opdateret 05. januar 2019 kl. 12:08
Næstved - 27. december 2018 kl. 20:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Line Aarkrogh Steen
næstved: Røverhistorierne dukker tit op, når min far genfortæller tiderne fra sine unge dage. Når han startede som 16-årig med at snyde sig ind på Landsbyen ved at gnide håndryggen mod en andens, for at smitte det fluorescerende stempel over på sin egen håndryg. Hvordan han gik i byen i kassebukser og t-shirten stukket helt ned i bukserne, i den store cowboyjakke med stålkammen i sidelommen og de polerede stjernestøvler. Det udviklede sig, og efterfølgende startede nærmest alle hans byture på Landsby-pubben, hvor en enkelt øl kun kostede 10 kr. Derefter videre til "De brune værtshuse", Tyren og Bonanza. Her røg de gerne en pakke smøger eller to og drak en masse øl, mens aftenen udviklede sig. Tyren findes vist stadig, men her er det kun barkede gamle mænd, som opholder sig.

Musik over Næstved
Diskomusikken spillede over byen, og kendte som Michael Jackson, Toto, Bryan Adams og mange andre musikere fyldte ørerne med svingende god musik på de forskellige værtshuse. Nygade 10 var stedet dengang. Her var værtshuset kendt for levende musik om torsdagen, og her forlod de heller ikke stedet tørstige. De unge mænd startede med det sædvanlige: en snaps, en Jägermeister - og en øl til at skylle den grimme smag væk. Mange timer blev brugt ude i gården for at ryge en fed i ny og næ sammen med vennerne.

Nygade 10 er stadig betydningsfuld for Næstveds byliv. I dag hedder stedet bare The Beach. Her bliver der stadig holdt arrangementer hver torsdag aften med amatør-stand-up og levende musik. I weekenden bliver The Beach fyldt op med spritstive 17-årige, som synger med på Aquas store hit "I'm a barbie girl" for fuld skrue over anlægget. The Beach bliver dog stadig kaldt Nygade 10, og det bliver den nok ved med.

Bøje Nielsen i nattøj
En af de sjove fortællinger stammer fra værtshuset "Admiralen" som lå i Kindhestegade. Admiralen kunne man i hvert fald ikke komme ind iført træsko, næh - man skulle være finere i tøjet. Her kom tit en kendt mand, som var millionær. Han manglede ingenting. Han ankom nærmest altid i sit nattøj og havde altid en flaske whisky og en liter mælk i baren. Man siger, at hans store grand danois sad ude i bilen med hans chauffør og ventede på, at han var færdig med sin daglige dosis. En aften havde nogle unge mænd tjent lidt ekstra sorte penge i weekenden, og den såkaldte millionær havde en tradition med at give en omgang til baren ved at ringe en gang med klokken, inden han gik. Den kæphøje tosse af min far vælger at ringe to gange med klokken, hvilket var ensbetydende med, at man gav en omgang til hele klubben. Deres hverdag handlede om at være smart i en fart, især over for de overklasse-fisefornemme typer. Omgange til alle ser man nærmest aldrig mere i nutidens Næstved. Det er nok blevet for dyrt.

Næstveds Christiania
Uden at ret mange vidste noget om det, var der altid selskabelighed og gang i løjerne på Jyllandsvej i Næstved. Her blev der røget en del sjov tobak og handlet en masse cannabis. Samlingsstedet for de mange unge blev kaldt Næstveds Christiania. Hvordan den slags fungerer i dagens Næstved, tør han ikke sige.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk