23. oktober 2021
Løsgængeren Thor Temte (tidl. EL) mener, at det er tid til at se indad. Det er partiernes eget ansvar, at fortælle offentligheden om deres gøren og laden i byrådet. Foto: Anders Ole Olsen
Løsgængeren Thor Temte (tidl. EL) mener, at det er tid til at se indad. Det er partiernes eget ansvar, at fortælle offentligheden om deres gøren og laden i byrådet. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Uenighed kan aldrig i sig selv været et mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Uenighed kan aldrig i sig selv været et mål
Næstved - 23. juli 2021 kl. 14:26
Af Thor Temte Løsgænger Næstved Byråd Skelbyvej 137 Glumsø

Næstved kommune: Kompromisets kunst og styrke.

arrow Læs også: Debat: Er politik og demokrati bare en stemme for eller imod?

Som det fremgår af Sjællandske artikel om byrådets enighedspsykose, så er det borgmester Carsten Rasmussens (S) udgangspunkt for arbejdet i byrådet, at alle parter skal have indflydelse på de beslutninger, der tages, både i udvalgene og i byrådssalen. Det er efter min mening et godt udgangspunkt for det politiske arbejde, og det skaber de mindst ringe beslutninger.

Et enigt byråd har i 2014 vedtaget en politik, der skal sikre at »de rette skal inddrages i beslutningsprocessen på det rigtige tidspunkt«. Det skal forstås, som at borgere, foreninger og interesseorganisationer med aktier i, der rammes af, eller har konsekvenserne af den kommende beslutning, skal inddrages i udformningen af beslutningsforslaget/erne.

Orientering til borgerne i Fensmark om planerne om at udarbejde et lokalplanforslag for erstatning af de eksisterende vindmøller øst for byen og etablering af et solcelleanlæg er blot det seneste eksempel på denne praksis.

Denne praksis ser jeg som en yderliger kvalificering af de beslutningsforslag, der fremlægges i udvalg og byråd. Det bidrager så yderligere, til at byrådet ofte kommer til at vedtage forslag i enighed. Interessenterne i forslagene er inddraget i udarbejdelse af forslagene på forhånd.

Det er rigtigt, at uenighederne derfor ikke kommer tydeligt frem, men det er den enkelte byrod og repræsentanterne for interessenterne og partierne selv, der har ansvaret for at fortælle offentligheden, hvad deres udgangspunkt for arbejdet i udvalgene og beslutningsforslaget i byrådet har været - og hvilken indflydelse de har haft på beslutningerne.

Jeg er ikke enig i Sørens Revsbæks (V) betragtninger, om at byrådet er »en grå masse«. Der har ofte været livlige debatter og indlæg om baggrunden for stemmeafgivninger i de enkelte sager på byrådsmøderne - der har illustreret, at der er forskellige holdninger bag enigheden i byrådet. Hvis ikke de er kommet frem - er det de enkelte partier og byrødders ansvar, at det ikke er sket.

Det kan aldrig være sådan, at uenighed i sig selv skal være et formål.

arrow Debat: Man kan godt være uenige OG samarbejde
24. juli 2021 kl. 09:34 Opdateret: kl. 17:22
arrow Debat: Gå efter bolden og ikke efter Revsbæk
24. juli 2021 kl. 09:19 Opdateret: kl. 17:29
arrow Debat: Enighed gør - borgmesteren - stærk
23. juli 2021 kl. 14:33 Opdateret: kl. 14:33
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk