26. juni 2019
Byrådsmedlemmerne Per Sørensen og Rico Kruse Carlsen drømmer om en indendørs skøjtehal i Næstved.
Byrådsmedlemmerne Per Sørensen og Rico Kruse Carlsen drømmer om en indendørs skøjtehal i Næstved.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Svømmehal og skøjtemulighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Svømmehal og skøjtemulighed
Næstved - 22. januar 2019 kl. 20:43
Af Per Sørensen (S) og Rico Kruse Carlsen, byrådsmedlemmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vores nabobyer har gode svømmetilbud, og vi bliver nu også opdateret i Næstved Kommune, men vi får ikke noget, som er enestående. Det bliver ikke et nyt vandkulturhus, men det bliver endnu bedre rammer at svømme under i NK for vores borgere. Borgere her, som har kørt andre steder, bliver så nok nu hjemme i kommunen. Det er spændende og godt.

NK skal have særlige tilbud uden for København, der gør os attraktive og måske ligefrem trækker nye skatteborgere til. Sidstnævnte vil give flere skattekroner og mulighed for mere velfærd til børn og ældre.

Det unikke kunne derfor være, at vi fik gode skøjtemuligheder etableret indendørs. Det var attraktivt at skøjte på Grønnegade, men en udendørsbane var i sin tid ikke ok af hensyn til klima. Al ekspertise tilsiger, at en nedfrosset skøjtebane inde i en bygning ligger perfekt i sammenhæng med en svømmehal. Varmen og energien fra nedfrysningen af isen kan bruges i svømmehallen. En skøjtebane kunne måske også placeres i en allerede eksisterende bygning, der ville være ideel til formålet.

Vi skal ikke nødvendigvis have professionel og dyr ishockey. Men vi skal have en unik mulighed for, at familierne, skoleeleverne, ældre, foreninger, turisterne og ja alle kan komme ud på isen. Man kunne også forstille sig, at banen var så stor, at muligheden for ishockey på amatørbasis var en mulighed. En forening, en polterabend, en gruppe og lignende kunne prøve ishockey. Det ville kunne blive en magnet på Sjælland.

Det var ærgerligt og upopulært, da vi i sin tid helt mistede muligheden for at skøjte på is. Den skade kunne der til en forsvarlig økonomi rettes op på nu, og det ville yderligere kunne cementere vores status som det store og stærke center uden for hovedstaden.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk