27. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Stenlængegård er den rette placering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Stenlængegård er den rette placering
Opdateret 18. oktober 2019 kl. 17:06
Næstved - 18. oktober 2019 kl. 09:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Uagtet at havnebestyrelsen finder det forhastet at opføre Næstveds nye svømmehal på Stenlængegårdsarealet, så er det efter min opfattelse det helt rigtige sted af to indlysende årsager:

arrow Læs også: Ny svømmehal skal ligge uden for byen

1) Det vil være nemt at komme til og fra svømmehallen via den nye omfartsvej; Ring Øst - og ringvejen; Østre Ringvej, både for de som er bosiddende i Næstved by, men ikke mindst for de som bor i landdistrikterne.

2) Lidt af samme skuffe, men en anden vinkel; infrastrukturen i Næstved gør det besværligt at komme til Næstved centrum fra den nordlige del af kommunen når man kommer i bil, hvilket langt de fleste brugere vil gøre. Og så er det nemmere at køre til Ringsted eller Sorø.

Da den nye svømmehal vel skal være for alle kommunens borgere, bør der også vælges den placering som har den bedst mulige tilgængelighed for disse.

Samtidig kan de 15 mio., som placering på havnearealet vil være dyrere, bruges til at give den nye svømmehal nogle af de funktionaliteter, som en moderne svømmehal bør have på repertoiret; mulighed for at hæve/sænke bund, opdele bassinet i to eller flere dele, tilskuerfaciliteter og lignende.

At man i andre sager har truffet beslutninger i andre regi end byrådet om placering af byens idrætsfaciliteter (Stadion og Arena) bør ikke bevirke at man nu i byrådet skal træffe en tåbelig beslutning om at placere svømmehallen ved havnen for at sikre et salg af havnens arealer til andre investorer. Skal der være noget kunne man overveje musikhus/teater med andre (bedre) faciliteter end Grønnegades kaserne kan byde på.

Så jeg hilser Kultur- og Demokratiudvalgets tilkendegivelse om at den nye svømmehal placeres på Stenlængegårds arealet velkommen.

Michael Jørgensen
Drosselvej 62
Glumsø

arrow Dropper havnen - ny svømmehal skal ligge i ny bydel
29. oktober 2019 kl. 22:02 Opdateret: kl. 22:02
arrow Debat: Havnesilo skal ikke væk
29. oktober 2019 kl. 20:20 Opdateret: kl. 14:28
arrow Debat: Nu skal vi have den svømmehal
29. oktober 2019 kl. 10:00 Opdateret: kl. 07:38
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk