19. juni 2021
Efter endt uddannelse skal der være gode jobs at få i Næstved, skriver borgmesterkandidat for partiet Venstre; Kristian Skov-Andersen i sit debatindlæg.
Efter endt uddannelse skal der være gode jobs at få i Næstved, skriver borgmesterkandidat for partiet Venstre; Kristian Skov-Andersen i sit debatindlæg.
Foto: www.lplusv.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Det handler om at styrke de svageste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Det handler om at styrke de svageste
Opdateret 14. maj 2021 kl. 17:34
Næstved - 14. maj 2021 kl. 17:17
Af Kristian Skov-Andersen, Borgmesterkandidat V, Agertoften 33, Næstved

Viceborgmester Klaus Eusebius går i rette med min forbeholdne tone overfor de udligningskroner, som Næstved modtager.

Selvfølgelig tager vi imod pengene og bruger dem med omhu. Men i Venstre jubler vi ikke over at modtage stadigt større beløb fra andre kommuner. For det er ingen naturlov at Næstved som en stor kommune skal være en stor modtager af udligningskroner.

De primære faktorer for at beløbet steg sidste år, var 1) antallet af børnefamilier, som flytter ofte. 2) Mange med kun kort uddannelse. 3) Kort levetid. Disse 3 triste forhold rammer primært samfundets svageste borgere.

Mit fokus på emnet skyldes derfor i høj grad empati og sympati med disse borgere. Den dag vi kan nøjes med færre penge udefra, vil disse grupper af borgere selvsagt have fået det bedre. Og det er mere værd end pengene.

Vores børn skal i højere grad komme godt ud af 9. Klasse og have lyst til at lære mere.

Efter endt uddannelse skal der være gode jobs at få i Næstved. Og al ekspertise siger at højere uddannelse og indkomst også fører til længere levetid.

Dette forklarer hvorfor Venstre kæmpede så hårdt for flere penge til vores skoler i budgetforhandlingen.

Så Eusebius misforstår bevidst eller ubevidst, når han skriver om udskamning og angreb på vores stolthed. Jeg er sikker på at der vil være meget stolthed og livskvalitet forbundet med i højere grad at kunne klare os selv.

Den typiske holdning i byrådet er at borgerne gerne skal være selvforsørgende. Den holdning er mest troværdig, hvis dette også gælder for kommunen selv.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk