24. januar 2020
Tabet af Fårebakkernes attraktion er kategorisk og uoprettelig, hvis DSB bygger nyt værksted, mener Jørgen Pedersen fra Myrup.
Tabet af Fårebakkernes attraktion er kategorisk og uoprettelig, hvis DSB bygger nyt værksted, mener Jørgen Pedersen fra Myrup.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: DSB og Fladsågård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: DSB og Fladsågård
Næstved - 28. januar 2019 kl. 17:30
Af Jørgen Pedersen, Myrupvej 29, Myrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgmesterens julegave til Næstved - DSBs centralværksted og 120 arbejdspladser - blev overrakt 3. juledag. Først her den 19. januar blev der så offentliggjort en geografisk afgrænsning af hvad gaven indeholdt. Og de værste anelser blev indfriet.

arrow Læs også: Naturelskere og bylaug er bekymret over DSB-byggeri

Hele den store terrænflade, ca. 400 meter mellem den fredede Mogenstrup Ås og jernbanen, skal okkuperes til et stort industrielt anlæg.

Både borgmester og lokalrådsformand var tidligt ude med lovprisning af sagen. Men det besynderlige er, at ingen på rådhuset - hverken politikere eller administration - før den 19. januar kendte til anlæggets omfang.

Alle lovbestemte beskyttelsesarealer til skovene og til den nyligt naturgenoprettede Fladså overskrides systematisk, og fredningen af selve Mogenstrup Ås gøres illusorisk. Tabet af Fårebakkernes attraktion er kategorisk og uoprettelig. Det er altså en voldsom hård pris for 120 arbejdspladser.

Hvordan kan administration og borgmester anbefale et sådant anlæg uden så meget som at have kastet et blik på en skitse fra DSB eller på vores egen kommuneplan?

Men sådan noget sker måske, hvis man får chancen for at give en gratis julegave. Det lover desværre ikke så godt for den kommende detailplanlægning.

Med håb om at fornuften indfinder sig.

arrow Drengene på værkstedet glæder sig til provinsen
20. januar 2019 kl. 05:57 Opdateret: kl. 12:50
arrow DSB vil sælge fredet istidslandskab
18. januar 2019 kl. 05:41 Opdateret: kl. 15:08
arrow Borgmester jubler over byggeboom
17. januar 2019 kl. 11:58 Opdateret: kl. 11:16

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk