27. maj 2020
Klaus Eusebius Jacobsen (RV) er glad for det nye budgetforlig. Privatfoto
Klaus Eusebius Jacobsen (RV) er glad for det nye budgetforlig. Privatfoto
Foto: www.lplusv.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Budget uden skatteforhøjelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Budget uden skatteforhøjelser
Næstved - 14. oktober 2019 kl. 12:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Da valget var overstået i nov. 2017 og konstitueringen var fastlagt med Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og Radikale Venstre, var der mange, der forudså, at det såkaldte »blodrøde kabinet« kom til at udskrive store skatteforhøjelser - for det var det, vi sagde, at vi ville, men mange glemte at høre, hvornår vi ville det: nemlig hvis det blev nødvendigt.

arrow Læs også: Borgmester får ros for budgetforlig

Faktisk er har konstitueringsgruppen nu sammen med de øvrige byrådspartier udarbejdet to budgetter (2019 og nu 2020), hvor der ikke er sket skattestigninger, men hvor der oven i købet er fortaget skattenedsættelser (dækningsafgiften er i det nye budgetforlig yderligere blevet nedsat og nu er der kun en bagatel tilbage). Dækningsafgiften er jo en skat til erhvervslivet, så det er igen i år et signal fra byrådet til den del af vores kommune, om at vi satser på at skabe de bedste rammer for dem - og dermed på sigt for bosætning og vækst.

Med et enigt budgetforlig sættes der således et ganske flot budget 2020 til afstemning ved byrådsmødet den 29. oktober - et budget, hvor kommunens vision sættes i højsæde: Mange flere millioner over de næste år til skolerne og til dagplejen.

Der er stadig et godt stykke vej endnu, før vi når en tilfredsstillende servicedækning på alle områder, men vi er i løbet af de sidste par år nået et pænt stykke af vejen.

Hos de radikale er tilfredsheden også stor - ud over de gode og pæne tilførsler af midler til skoleområdet og til unge- og børneområdet - så er der blandt partierne enighed om at støtte udviklingen af en stor middelalderfestival (Næver Ending History), som, hvis alt går vel, første gang kan løbe af stablen i aug./sept. 2021.

Det budgetforlig tegner godt for kommunen

Klaus Eusebius Jakobsen
Radikale Venstre

Gl. Skovridervej 4a
Næstved

arrow Halv million skal gøre kommunens digitale labyrint lidt mere tjekket
28. oktober 2019 kl. 12:17 Opdateret: kl. 10:02
arrow Enhedslisten tager forbehold for nyt budgetforlig
12. oktober 2019 kl. 21:04 Opdateret: kl. 12:12
arrow Budgetforlig: Flere penge på vej til skole med millionunderskud
11. oktober 2019 kl. 10:13 Opdateret: kl. 10:13
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk