22. september 2019
Det går den forkerte vej med sagsbehandlingstiden, mener Dansk Byggeri. I Næstved Kommune er man 33 dage om at sagsbehandle i gennemsnit. Foto: Robert Andersen
Det går den forkerte vej med sagsbehandlingstiden, mener Dansk Byggeri. I Næstved Kommune er man 33 dage om at sagsbehandle i gennemsnit. Foto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dansk Byggeri: En Byggetilladelse burde højeste tage to uger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Byggeri: En Byggetilladelse burde højeste tage to uger
Næstved - 15. april 2019 kl. 16:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er længst ventetid på byggetilladelser i Solrød og Roskilde, mens Næstved ligger ca. midt i feltet.

I Næstved tager det 33 dage af få en byggetilladelse til sit hus. Det er en stigning på tre dage i forhold til sidste år.

I Solrød tager i gennemsnit 73 dage og i Roskilde 57 dage for kommunen at sagsbehandle en byggetilladelse, mens det i Faxe tager 22 dage at få grønt lys til at stikke spaden i jorden, viser en ny opgørelse. Papirarbejdet bør ikke tage mere end 14 dage, mener Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster.

- Jeg kan slet ikke forstå, hvordan det i gennemsnit kan tage næsten to en halv måned i Solrød og to måneder i Roskilde at få kommunen til at ekspedere en byggesag. Det er alt for langt tid. Det er ikke godt nok, siger formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster, Jesper Toftebjerg Andersen.

Ventetiden er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle de oplysninger, som de har brug for til sagsbehandlingen, så mangelfulde ansøgninger er ikke en undskyldning for alt for lange ventetider, mener Dansk Byggeri Sjælland.

- Det burde ikke tage mere end i gennemsnit 14 dage at få ordnet papirerne på kommunekontoret, siger Jesper Toftebjerg Andersen.

Men ingen kommuner i Region Sjælland kan sagsbehandle byggetilladelser på i gennemsnit 14 dage eller mindre. I Solrød er ventetiden 73 dage, i Roskilde 57 dage, i Holbæk 55 dage, i Køge 53 dage, i Greve 52 dage, i Slagelse 49 dage, i Ringsted 47 dage, i Lejre og Odsherred 38 dage, i Vordingborg 34 dage, i Næstved og Sorø 33 dage, i Kalundborg 30 dage og i Faxe 22 dage.

- Det er da lidt sørgeligt at se, at der i nærmest alle vores kommuner er en relativ lang sagsbehandlingstid. Og i alle kommuner på nær Kalundborg og Lejre er ventetiden steget siden sidste år. Det går den forkerte vej, og det er bestemt ikke den måde, vi skaber lokal vækst og lokale arbejdspladser på, siger Jesper Toftebjerg Andersen, formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster.

Den gennemsnitlige ventetid på en byggetilladelse for kommunerne i Region Sjælland var i 2017 på 32 dage. I 2018 er ventetiden steget til i gennemsnit 42 dage.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk