15. oktober 2019
Når man deltager i Carbage Run, overnatter man mange forskellige steder, blandt andet på en racerbane. Emil Sander og Danny Mesbah fandt hurtigt ud af, at det ikke var rart at sove på asfalt, så de monterede et camp-let på taget af Volvoen, da de skulle afsted på deres tredje tur. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Når man deltager i Carbage Run, overnatter man mange forskellige steder, blandt andet på en racerbane. Emil Sander og Danny Mesbah fandt hurtigt ud af, at det ikke var rart at sove på asfalt, så de monterede et camp-let på taget af Volvoen, da de skulle afsted på deres tredje tur. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmarks mest upraktiske bil kan blive din - den har også camp-let på taget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks mest upraktiske bil kan blive din - den har også camp-let på taget
Opdateret 26. november 2018 kl. 11:31
Næstved - 26. november 2018 kl. 08:49
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad siger du til en gul Volvo 940 stationcar fra 1994 med camp-let på taget og døre, der åbner nedad? Den kører et sted mellem seks og otte kilometer på en liter benzin - til gengæld kan den ramme svimlende 150 i timen på motorvejen.

arrow Læs også: Danmarks mest upraktiske bil er solgt

- Den var ikke upraktisk nok, så derfor lavede vi dørene om til de såkaldte mågedøre. Nu åbner de nedad, så derfor er det ikke længere nok med én parkeringsplads - der skal to til, griner ejerne - Danny Mesbah og Emil Sander.

Hvis det kribler i dine fingre, så er vidunderet lige nu til salg. Den holder i Ravnsbjerg, øst for Næstved, og kan blive din for den nette sum af 6.500 kroner - det er endda 2.000 mindre end den oprindelige udbudspris.

Danny Mesbah og Emil Sander - begge 25 år - har deltaget fire gange i det efterhånden ret kendte Carbage Run. Her kører et felt af farverige smadderkasser - 300 biler i år, som skulle være mindst 15 år gamle - 3.000 kilometer gennem fem forskellige lande på fem dage.

- Første år lavede vi en burger-bil, som - sjovt nok - forestillede en burger. Den vandt præmien for mest originale bil. Året efter var vi med i en BMW, som var en kopi af den fra filmen Taxi, og så har vi deltaget to gange med Volvoen i forskellige udgaver. Camp-letten var på fra start, mens vi lavede dørene om i vinter, forklarer Emil Sander.

- Vi har også solgt de andre biler videre, for for os handler det om at finde på og lave noget nyt hvert år. Det sjoveste er helt klart at se folks reaktioner, supplerer Danny Mesbah.

Reaktioner har der været nok af på Volvoen. I år gik løbet fra Tyskland gennem Schweiz, Frankrig og Andorra, inden de to - sammen med to andre, som også var med på årets tur - blev stoppet ved den spanske grænse.

- Her bad tolderne os åbne camp-letten, så de kunne se, hvad det var for noget. Men da vi så åbnede dørene nedad for at stige ud, var de flade af grin, og så vinkede de os bare videre, beretter Emil Sander.

Eneste uheld på årets tur var en defekt udluftningsslange. Her endte gutterne på et fransk værksted, og også her charmede Volvoen - trods halvanden times arbejde ville mekanikeren ikke have penge for sin indsats, for han havde bare haft en sjov oplevelse.

I Carbage Run handler det ikke bare om at komme fra A til B i den skøreste bil. En række lige så gakkede udfordringer venter deltagerne undervejs.

- Det har været alt fra »tag et bad i en privat polsk bolig« over at skulle finde en sten så tæt på 10 kilo som muligt til »tag et billede af en fransk kvindes armhulehår, mens hun sidder i jeres bil.« Man skal have fat i et par stykker, før det lykkes. Men det lykkedes, griner Emil Sander.

- Netop udfordringerne gør, at man bliver nødt til at mænge sig med lokalbefolkningen på en helt anden måde, end man ellers ville komme til. Man opdager, at folk over hele Europa er mega gæstfri. Samtidig er det også nogle fede ruter, hvor man kommer igennem super flotte bjergveje - igen kommer man steder, som man ellers aldrig ville, tilføjer Danny Mesbah.

De to skal »helt sikkert« deltage i Carbage Run for femte gang, men det bliver ikke til sommer. Begge færdiggør deres uddannelser - Emil Sander som maskinmester og Danny Mesbah som elektriker - ligesom sidstnævnte skal giftes.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk