18. januar 2021
Torben Meldgaard, Martin Harregaard og Kim Peter Larsen fiskede både efter havørred og plasticaffald på Enø. Fotos: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Torben Meldgaard, Martin Harregaard og Kim Peter Larsen fiskede både efter havørred og plasticaffald på Enø. Fotos: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dagens fangst: To havørred og en pose med plasticaffald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagens fangst: To havørred og en pose med plasticaffald
Næstved - 05. oktober 2019 kl. 19:55
Af Kim Palm

Der var ikke det store udkomme for fluefiskerne Kim Peter Larsen fra Fensmark og Martin Harregaard fra Fuglebjerg, da de lørdag var trukket i waders og jagtede fisk langs Enø Strand.

arrow Læs også: Til verdens ende for at samle plastik

To små havørred. Det var hvad det blev til. Til gengæld var der god gevinst langs kysten, hvor det flyder med tomme coladåser, snackpapir, plastic og papiraffald.

- Normalt finder vi meget mere. Især i hornfiskesæsonen, for så kommer nybegynderne ud for at fiske og efterlader sig en masse svineri. De mere erfarne lystfiskere smider ikke affald i naturen. Det er simpelthen for dumt, lød det fra de to erfarne fluefiskere.

Det var Fishing Zealand, der havde inviteret lystfiskerne til »Catch & Clean« langs de sjællandske kyster.

I 11 kommuner fik lystfiskerne udleveret særlige indsamlingsposer, sponseret af havmiljøvogterne - og et af stederne var Enø Strand, hvor seks lystfiskere fulgte opfordringen om at fiske skrald i naturen.

- Vi oplever en stigende ansvarlighed blandt lystfiskerne om at tage affald med sig hjem fra fisketuren, når de alligevel tilbringer timer langs kysten. Det er en trend, der har bredt sig på de sociale medier og jeg er glad for at vi kan være til at rense strande og kyster, fortæller arrangør Torben Meldgaard.

Affald og plastik er nemlig et stadig stigende problem på danske strand. Det er ikke kun til gene for strandgæster og lystfiskere, men også for fugle- og dyrelivet. De senere år har der f.eks været en lang række eksempler på, hvordan især plastik havner i maverne af både fisk og havpattedyr. Over 20 procent af undersøgte torsk, sild og hvilling indeholder plastik.

arrow Snarere plast - end glasproblem
19. juni 2019 kl. 20:51 Opdateret: kl. 16:35
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk