24. september 2021
Mathias Ammitzbøll (tv.), Karsten Olsen og Lars Friedrich (th.) måtte se deres lagerbygning gå op i flammer søndag eftermiddag. Men værkstedet forbliver åbent, fortæller de. Fotos: Martin Rye.
gallery icon

Se billedserie

Mathias Ammitzbøll (tv.), Karsten Olsen og Lars Friedrich (th.) måtte se deres lagerbygning gå op i flammer søndag eftermiddag. Men værkstedet forbliver åbent, fortæller de. Fotos: Martin Rye.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dagen efter kæmpebranden: - Vi er grædefærdige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagen efter kæmpebranden: - Vi er grædefærdige
Opdateret 07. juni 2021 kl. 13:39
Næstved - 07. juni 2021 kl. 13:29
Af Martin Rye

Lugten af røg hænger stadig i luften.

arrow Læs også: 18-årig sigtet for brandstiftelse og hærværk

City Bilers lagerbygning er i dag kun et skelet. Forkullet træ og udbrændte biler ligger i et stort sort kaos. Søndag eftermiddag brændte autoværkstedets lagerbygning ned til grunden og sendte en gigantisk røgsky ud over hele Næstved. Ildebranden udviklede sig så voldsomt, at den tog en privat lejlighed med sig. Ingen kom til skade, men mandag morgen kan ejere af City Biler Karsten Olsen og Lars Friedrich kigge over på den nedbrændte bygning fra deres værksted.

- Det er bare knusende frygteligt, siger Lars Friedrich, der selv mistede sin Chevrolet Six fra 1930'erne, som han havde hentet alle sine børn i til deres konfirmationer.

Ejerne havde ingen anelse om, at deres lager var gået op i flammer, før telefonen bimlede og bamlede i Karsten Olsens lomme. Problemet var bare, at han sad til en fødselsdag i Nordsjælland.

- Jeg følte mig magtesløs, der var ikke noget at gøre. Det handlede bare om at få reddet, det der kunne reddes, siger Karsten Olsen.

Men der gik ikke lang tid, før han måtte sande, at intet stod til at redde.

»Det er bare løgn«

Lars Friedrich kunne se den sorte røg bredde sig over Næstved fra sit hus i Karrebæksminde. Han smed alt, hvad han havde i hænderne, da han fandt ud af, at det var deres bygning, der stod i flammer. Han blev mødt af brandvæsenet, der forsøgte at tæmme de høje flammer. Men lige meget hjalp det.

- Jeg var grædefærdig og tænkte: »Det er bare løgn,« siger Lars Friedrich,

Naboens lelighed blev også fanget af flammerne og styrtede sammen.

- Dem føler jeg virkelig dybt med, siger han.

Ukendt brandårsag

Selvom flammerne kunne ses på flere kilometers afstand, er der ingen, der kan fastslå årsagen til branden. Politikommissær for den lokale efterforskning i Næstved, Peter Hvidberg, fortæller, at man påbegynder en grundig efterforskning af branden på torsdag.

- Lige nu laver vi en god gammeldags efterforskning, hvor vi holder alle muligheder åbne og søger i alle retninger, siger politikommissæren.

arrow Cigaretskod satte fut i tingene
17. juni 2021 kl. 16:42 Opdateret: kl. 16:42
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk