26. november 2020
Langt de fleste ender på bunden af affaldsspanden sammen med andre metaller og glas. Men der er også en hel del, der dåser der får klikket ringen af. De ender her i Bjørn Andersens (tv) carport. Han får hjælp af John Møller. De skal i gang med at læsse 200 kilo dåseringe. Fotos: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Langt de fleste ender på bunden af affaldsspanden sammen med andre metaller og glas. Men der er også en hel del, der dåser der får klikket ringen af. De ender her i Bjørn Andersens (tv) carport. Han får hjælp af John Møller. De skal i gang med at læsse 200 kilo dåseringe. Fotos: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dåseringe i Bjørns carport bruges til proteser i Thailand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dåseringe i Bjørns carport bruges til proteser i Thailand
Næstved - 30. oktober 2020 kl. 10:13
Af Jan Jensen

Tænk over det næste gang, den lille ring har fat i fingeren og der lyder et lille pust, når trykket udlignes fra dåsen. Ringen er stærk nok til at åbne øl og vand, men kun de færreste tænker på at den lille aluminiumsring også kan få en afgørende betydning, hvis den knækkes af og samles i tusindvis.

arrow Læs også: Benzin i tanken betyder bedre bolde i forening

Dåseringen kan gøre nytte til køb af skruer og bolte, der bruges i benproteser til børn og voksne på klinikker i Asien og Thailand, hvor mennesker i fattige områder er ramt af miner, sukkersyge og slangebid.

714.000 tak

Indsamlingen hedder Projekt Dåseringe, og på Johanne Korchsvej 14 i Næstved har Bjørn Andersens carport fungeret som indsamlingssted gennem de seneste 10 år.

Det er blevet til et ton dåseringe - eller hvad der svarer til over 714.000 dåseringe.

- I dag læsser vi en bil og kører til Sakskøbing, hvor ringene samles fra hele Danmark. Sammen med min logebroder John Møller, har vi samlet 200 kilo dåseringe som sendes af sted nu. Det er meget vigtigt for mig, at sende en stor tak til alle de mennesker, der har været forbi med poser og kasser fyldt med ringe, siger Bjørn Andersen, der denne dag kan fejre 85 års fødselsdag.

Mand med rollator finder vej

Vennen John Møller bor på Solbakkevej 71. Han har været med til at samle dåseringe i et års tid, og sammen med Bjørn Andersen på Johanne Korchsvej 14 udgør de sammen to steder, hvor alle er velkomne til at komme forbi og sætte en pose med dåseringe.

- Vi har en mand, der tager bussen og går det sidste stykke til vores carport med sin rollator. Han afleverer en pose, og skynder sig tilbage til bussen. Han siger nej tak til at få et glas vand, siger Bjørn Andersen.

Indsamlingen fortsætter

I carporten er hundefoder-pose, papkasser og plastposer med mange hundrede dåseringe klar til at blive læsset.

De to logebrødre synes det er sjovt og livsbekræftende at dele det gode budskab om de nyttige dåseringe. Og de fortsætter ufortrødent med indsamlingen.

arrow Engbork kåret til gazelle-virksomhed
30. oktober 2020 kl. 11:00 Opdateret: kl. 14:49
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk