21. februar 2020

"Vores valg af forsideoverskrift her i Sjællandske var hverken begrundet i at søge efter den drillende eller den ligestillingsmæssigt - og politisk ukorrekte formulering. Som altid var vi ene og alene optaget af, at få så mange som overhovedet muligt til at interessere sig for den lokale nyhed og dermed vores avis", skriver Sjællandskes chefredaktør Helge Wedel i dagens leder.
"Vores valg af forsideoverskrift her i Sjællandske var hverken begrundet i at søge efter den drillende eller den ligestillingsmæssigt - og politisk ukorrekte formulering. Som altid var vi ene og alene optaget af, at få så mange som overhovedet muligt til at interessere sig for den lokale nyhed og dermed vores avis", skriver Sjællandskes chefredaktør Helge Wedel i dagens leder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Da Heunickes hustru blev landskendt...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Heunickes hustru blev landskendt...

Læs chefredaktør Helge Wedels leder fra avisen Sjællandske om 'hustru-sagen'.

Opdateret 17. januar 2014 kl. 09:59
Næstved - 16. januar 2014 kl. 09:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle der ved, hvem Elisabeth Møller Jensen er, rækker hånden i vejret. Som hjælp kan det tilføjes, at hun har været direktør for en kendt? organisation i 24 år.
Ovenstående fiktive øvelse ville afprøvet i virkeligheden næppe give særlig mange håndsoprækninger nogen steder. Undtaget måske m/k-forsamlinger der diskuterer ligestilling. For Elisabeth Møller Jensen har været direktør for den selvejende institution KVINFO de seneste 24 år. Fra 1. februar afløses hun af 35-årige Nina Groes fra Næstved. Hun er gift og har to børn sammen med Magnus Heunicke, Socialdemokraternes politiske ordfører og søn af Næstveds navnkundige borgmester Henning Jensen.

arrow Læs også: Heftig hustru-debat om ny direktør

Som udgangspunkt ikke en historie, der ville nyde nogen særlig stor udbredelse. Men nyheden om den nye direktør fra Næstved næmest eksploderede på de sociale medier, hvor den onsdag blev en af de mest delte i hele Danmark. Den var emne for en lederartikel i Information og en nyhedsartikel på journalisten.dk.

Det store ståhej skyldtes overskriften på forsiden af Sjællandske, der også blev gengivet på vores hjemmeside sn.dk - »Magnus Heunickes hustru skal være direktør".
Naturligvis i udgangspunktet en lagkagekomisk overskrift, når det netop gælder en direktør-stilling med ligestilling som det helt centrale arbejdsområde. Og så bliver det flotte karrierespring af Nina Groes blot præsenteret som »nogens« hustru på forsiden af den lokale avis.

Vores valg af forsideoverskrift her i Sjællandske var hverken begrundet i at søge efter den drillende eller den ligestillingsmæssigt - og politisk ukorrekte formulering. Som altid var vi ene og alene optaget af, at få så mange som overhovedet muligt til at interessere sig for den lokale nyhed og dermed vores avis. Her var en Heunicke-indgang den mest sikre. For ikke mange hænder ville blive rakt op, hvis der blev spurgt til Nina Groes.
Nøjagtig som da nyheden om Stephen Kinnocks politiske drømme for nylig fik overskriften »Thornings mand vil være politiker«.

Stort tillykke til Nina Groes med stillingen. Ligestilling er vigtig. Og det er kendskab til sagen også. Her har hun nu fået den bedste start, som man kan ønske sig - både som Magnus Heunickes hustru og som sig selv.
Sagen er et glimrende eksempel på en formidling, som ingen dybest set kan have uret i, selv om stærke feministiske følelser i værste fald kaster skygger over den vigtige ligestillingsdebat, der slet ikke bør målrettes en enkelt avisoverskrift.

Andre ligestillingsemner er langt mere vigtige.

arrow Magnus Heunickes hustru skal være direktør for Kvinfo
14. januar 2014 kl. 09:02 Opdateret: kl. 12:23

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk