28. maj 2020
Planen er at DSB gradvist rykker centralværkstedet fra Otto Busses Vej i det indre København til Fladsågård ved Mogenstrup, syd for Næstved. Foto: Michael Bonnevie. gamle-dage.dk.
Planen er at DSB gradvist rykker centralværkstedet fra Otto Busses Vej i det indre København til Fladsågård ved Mogenstrup, syd for Næstved. Foto: Michael Bonnevie. gamle-dage.dk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DSB køber kæmpegrund til nyt centralværksted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DSB køber kæmpegrund til nyt centralværksted
Opdateret 28. december 2018 kl. 09:08
Næstved - 28. december 2018 kl. 05:48
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DSB sætter nu adresse på den kommende placering af centralværkstedet, der rykker ud af København og flytter til Sydsjælland. Statsbanerne har nemlig skrevet under på en foreløbig købsaftale om køb af herresædet Fladsågård ved Mogenstrup, cirka 10 kilometer syd for Næstved.

arrow Læs også: Priserne på pendlerkort stiger: For meget mener pendlerformand

Det bekræfter underdirektør i DSB Strategi og Togmateriel, Torben Kronstam.

Jeg kan bekræfte, at vi har indgået en betinget købsaftale om køb af 354 hektar svarende til omkring 3,6 millioner kvadratmeter ved Fladsågård, siger Torben Kronstam.

Den betingede købsaftale løber frem til oktober 2019. Den mellemliggende periode vil DSB bruge til at afklare en lang række forhold. Det gælder ikke mindst jordbundsforholdene, da jorden ikke må være for blød, når der skal gøres plads til tonstungt materiel på det nybyggede lokomotiv- og togvognsværksted.

Det er de primære funktioner såsom vedligehold og reparation af eldrevne lokomotiver, dobbeltdækkervogne samt de nyindkøbte togvogne, som rykker til Næstved.

Med centralværkstedets udflytning rykker mellem 100 til 120 DSB-medarbejdere fra København til Sydsjælland. Det nybyggede værksted forventes klar senest i år 2025.

Købsprisen holdes foreløbig hemmelig. Fladsågård har senest været sat til salg med en købspris på 69 millioner kroner.

arrow DSB vil sælge fredet istidslandskab
18. januar 2019 kl. 05:41 Opdateret: kl. 15:08
arrow Her skal DSB-værkstedet ligge
31. december 2018 kl. 07:55 Opdateret: kl. 09:56
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk