27. september 2021
Kommunen kalder til borgermøde om VUC Campus på Munkebakken i aften kl. 18.30. Foto: Jens Wollesen
Kommunen kalder til borgermøde om VUC Campus på Munkebakken i aften kl. 18.30. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DN opruster og styrker kampen for lokal natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DN opruster og styrker kampen for lokal natur
Næstved - 06. februar 2020 kl. 11:25
Af Kim Palm

Danmarks Naturfredningsforening i Næstved har indkaldt forstærkning i kampen for den lokale natur.

arrow Læs også: Byråd sender bøn til minister: Godkend DSB-værksted nu

Derfor er bestyrelsen udvidet fra seks til ni medlemmer og samtidig har foreningen allieret sig med 13 medlemmer, som tilknyttes bestyrelsen og som skal løse opgaver lokalt, der hvor minkfarme, solceller og nye bygninger kommer i konflikt med naturinteresser.

- Naturen er under pres i Næstved Kommune og vi har virkelig haft brug for forstærkning, da vi jo dækker en kæmpe kommune. Med den markante forstærkning er vi nu blevet langt bedre til at fare i blækhuset og involvere os i lokale miljøsager, fortæller formanden for DN Næstved, Erica Heyckendorff.

I den seneste tid har DN Næstved således kaldt til kamp for naturen på Enø Overdrev og advaret mod naturødelæggelser ved de fredede Fårebakker, hvor DSB planlægger at etablere et centralværksted. Og tirsdag gik medlemmer af DN til kamp mod Campus Absalon på Munkebakken, da foreningen frygter at Næstved mister det lille sandbjerg midt i byen.

- Vi har også leveret et fredningsforslag for Vandtårnsbakken sammen med kommunen og snart vi er også klar til at afgive høringssvar om klimaplanen. Nu har vi kompetencerne til at blande os, siger Erica Heykendorff, der på foreningens seneste årsmøde blev genvalg som formand med Rune Larsen som næstformand.

I det kommende år varsler DN Næstved, at de vil holde øje med overtrædelse af skovbyggelinien, strandbeskyttelseslinien, fredede fortidsminder og så- og å-beskyttelseslinien.

Det drejer sig om f.eks soleceller i Nylandsmode, DSB-værkstedet ved Fårebakkerne, vindmøllerne ved Sparresholm og en minkfarm ved Tystrup-Bavelsesøerne.

I aften er DN Næstved også på stikkerne, når kommunen har kaldt til borgermøde om VUC Absalon på Munkebakken. Det foregår kl. 18.30-20.00 hos Ressource City, Maglemølle 31.

Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks største grønne organisation med 130.000 medlemmer og over 1.500 frivillige.

arrow Frygter forsinkelser: Minister har ikke godkendt DSB-værksted
03. april 2020 kl. 04:43 Opdateret: kl. 16:56
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk