15. juni 2021
Det er lige her i den gamle grusgrav i Mogenstrup, at kommunen har givet tilladelse til DM i motocross-disciplinen enduro. DN Næstved er stadig i chok over beslutningen. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Det er lige her i den gamle grusgrav i Mogenstrup, at kommunen har givet tilladelse til DM i motocross-disciplinen enduro. DN Næstved er stadig i chok over beslutningen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DM i enduro i fare for aflysning efter protester fra naturfolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

DM i enduro i fare for aflysning efter protester fra naturfolk
Næstved - 07. juni 2021 kl. 08:29
Af Kim Palm

- Jeg er målløs. Intet mindre.

arrow Læs også: Fjernvarmeværk lukker og 25 års varmehelvede stopper nu

Formand for Danmarks Naturfredningsforening i Næstved, Rune Larsen, er i chok over at Næstved Kommune har givet tilladelse til et stort motocross-arrangement i Mogenstrup grusgrav næste søndag, hvor Dansk Motor Union afholder DM i motocross-disciplinen Enduro.

- Det er kommunens tredje mest rige lokalitet på biodiversitet, der nu skal forvandles til motocrossbane. Naturbasen har registreret ikke mindre end 1.588 forskellige plante og dyrearter og nu skal løbet afvikles direkte gennem områder med sjældne orkideer som kødfarvet gøgeurt og Sumphullæbe og mange specielle svampearter. Det er helt til hest, siger Rune Larsen.

Dybt rystet
Ikke alene orkidéer og svampe stortrives i den gamle grusgrav. Der er også registreret flere sjældne fugle, mange af dem er rødlistede og truede arter, der altså kræver ekstra beskyttelse.

- Danmarks Naturfredningsforening Næstved er dybt rystede over at kommunen kan give tilladelse til sådan et arrangement i en tid, hvor alle taler om biodiversitet, tilføjer Rune Larsen.

Sagen udviklede sig henover weekenden og mandag genovervejer Næstved Kommune om der skal gives tilladelse til arrangementet.

- Det er ikke godt det her. Vi må erkende, at vi ikke har screenet området ordentligt, erkender centerchef for Plan- og miljø, Jens Bach.

Hvis det ender med en aflysning, vil det være en katastrofe for arrangørerne.

- Jeg forstår slet ikke, hvad der foregår. Kommunen og ikke mindst borgmester Carsten Rasmussen har været vildt begejstret for at vi fik et DM til Næstved Kommune og alle tilladelser er på plads. Og som tidligere mangedobbelt dansk mester i enduro, har det været min måde at betale tilbage på, siger Thomas Kongshøj fra den arrangerende klub, Enduro Danmark.

Ked af postyret
I Danmarks Motor Union er løbsarrangør Dan Uno ked af postyret.

Han vil gerne i dialog med Danmarks Naturfredningsforening og har derfor inviteret naturens nidkære vogtere til Mogenstrup for at finde en fælles løsning på, hvordan løbet kan afvikles.

- Vi ønsker ikke at ødelægge naturen og køre sjældne planter i stykker, så de er velkomne til at komme ud og se, når vi planlægger ruten. Hvis der er en sjælden gøgeurt eller hvad de hedder i ét område, så kan vi lægge ruten et andet sted, siger Dan Uno.

Han forklarer at årsagen til at Dansk Motor Union i år har valgt at afholde DM-stævnet i en grusgrav er at staten har skruet priserne for brug af militære øvelsesterræner gevaldigt i vejret.

- Det er blevet helt tosset med priserne for brug af forsvarets egne arealer. Derfor kører vi i år i en grusgrav og vi har alle tilladelser på plads, understreger Dan Uno.

Enduro er langdistance-motocross på en forhindringsbane. DM-arrangementet tæller et væld af ryttere i A og B-rækkerne samt elite, junior og old-boys og en særlig række for el-drevne crossmaskiner.

arrow Dagen efter kæmpebranden: - Vi er grædefærdige
07. juni 2021 kl. 13:29 Opdateret: kl. 13:39
arrow Førtidspensionister laver affald om til genbrugsguld
07. juni 2021 kl. 12:00 Opdateret: kl. 15:37
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk