25. januar 2021
- Skolerne skal være et frirum for religiøs hovedbeklædning, siger Githa Nelander. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

- Skolerne skal være et frirum for religiøs hovedbeklædning, siger Githa Nelander. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF-politiker: Forbyd tørklæder i skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF-politiker: Forbyd tørklæder i skolerne
Næstved - 14. november 2017 kl. 07:14
Af Mogens Lorentzen

Står det til Dansk Folkeparti, så skal religiøse tørklæder forbydes i Næstveds folkeskoler.

arrow Læs også: Byråd siger nej til tørklæde-forbud

- Tørklæderne forhindrer integretion, derfor skal de forbydes i skolerne, siger byrådsmedlem Githa Nelander til Sjællandske.

Hun har stillet forslag til byrådet om at tage debatten. Og vedtage at undersøge om Næstved byråd overhovedet kan forbyde religiøse tørklæder.

- Jeg ser jo i beskæftigelsesudvalget, at det er svært at integrere kvinder - blandt andet på grund af religiøs hovedbeklædning. Og det går videre til børnene, hvis vi ikke gør noget. Tørklæderne er en hæmsko for børnenes muligheder for at blive integreret, siger Githa Nelander.

Hun tilføjer, at det ikke er ukendt, at skolerne blander sig i hvad eleverne har på hovedet. Blandt andet har Lille Næstved Skole en regel om, at elevernes påklædning ikke må »virke anstødelig på skolens medarbejdere«. Og skolen tillader ifølge Githa Nelander heller ikke, at eleverne bruger kasket i timerne. Men tørklæder er tilsyneladende ok.

- Jeg antager, at man med »anstødelig« tænker på eksempelvis hagekors eller lignende symboler. Men samme skole tillader religiøs hovedbeklædning. Jeg mener, at folkeskolen skal være et frirum fra tvunget religiøs beklædning. Skolen skal ikke påtvinge børnene deres forældres kultur og skikke, siger Githa Nelander.

Hun har ingen fornemmelse af, hvor stort problemet er. Men får en del henvendelser fra forældre, der beder hende om at tage sagen op politisk.

Githa Nelander ønsker, at det nu bliver undersøgt, om byrådet kan forbyde regligiøse tørklæder.

- I skolebestyrelserne tør de ikke tage debatten. Der er berøringsangst. Det er os i byrådet, der skal tage beslutningen. Vi skal sætte børnene fri fra en religiøs tvang. Et forbud skal komme nu, siger Githa Nelander.

Byrådet drøfter sagen i aften, men Githa Nelander tør ikke på forhånd afgøre, hvem der stemmer for hendes forslag. Men hun regner ikke umiddelbart med at få flertal for sit forslag.

- Men jeg kan jo blive positivt overrasket. Det er jo valgkamp, siger Githa Nelander. Dansk Folkeparti har tre medlemmer i Næstved byråd.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk