23. november 2020
Godt 20 erhvervsfolk fra Arena Næstveds netværk af erhvervspartnere/sponsorer deltog tirsdag morgen i arenaens foyer i et møde med Dansk Erhvervs Brian Mikkelsen som oplægsholder. Foto: Helle Hansen
Godt 20 erhvervsfolk fra Arena Næstveds netværk af erhvervspartnere/sponsorer deltog tirsdag morgen i arenaens foyer i et møde med Dansk Erhvervs Brian Mikkelsen som oplægsholder. Foto: Helle Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronasnak i Arena Næstved: Der er ingen lyspunkter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronasnak i Arena Næstved: Der er ingen lyspunkter
Opdateret 09. september 2020 kl. 21:30
Næstved - 09. september 2020 kl. 19:27
Af Helle Hansen

Det er nu, vi står over for de rigtige udfordringer. Coronaen fylder igen rigtig meget på dagsordenen med stigende kontakttal, et stigende antal smittede og restriktioner i mange kommuner.

arrow Læs også: Nye Borgerlige sagde nej til flere arena-penge

Coronaen blev da også det store emne, da Dansk Erhvervs direktør Brian Mikkelsen tirsdag morgen holdt oplæg for godt 20 erhvervspartnere/sponsorer i Arena Næstved.

- I disse tider bliver mange lande mere protektionistiske. Vi lever af åbne grænser. Hvis ikke vi kan afsætte vores varer, bliver underleverandørerne også ramt, sagde Brian Mikkelsen på storskærm via Teams, da han umiddelbart efter morgenmødet i arenaen skulle deltage i et akut møde i regeringens coronaudvalg.

- Alle økonomiske indikatorer ser dårlige ud. Der er ingen lyspunkter, var en af de dystre meldinger fra Brian Mikkelsen, der også var rundt om udfordringerne med, at der bliver flere og flere ældre. Og klimaet.

- Vi har et ansvar, men det bliver dyrt, sagde han.

Ny kampagne

Ifølge direktøren for Dansk Erhverv betyder årets fald i Danmarks BNP på formentlig 4,5 procentpoint et velstandstab på 100 milliarder kroner i Danmark. Så Dansk Erhverv har lige lanceret en ny kampagne »Brug handlekraften Danmark«, der argumenterer for, at danske virksomheder skal bidrage til at løse klimaudfordringerne, det stigende pres på velfærdssamfundet og vende recession til vækst, skabe arbejdspladser, velstand og fremgang.

Brian Mikkelsen forventer, at der kommer pakker, som hjælper de pt. meget trængte områder som rejsebranchen, hoteller, forlystelser, nattelivet og eksportvirksomhederne.

- Danmark en af de stærkeste økonomier i hele verden takket være de tidligere regeringers indsats. Det kræver lidt at kunne udstede garantier for 200 milliarder kroner, som den danske regering gjorde ultimo marts, sagde Brian Mikkelsen.

Heldigvis ser BNP ud til at stige igen allerede næste år, med 4,2 procentpoint. Seancen sluttede med spørgsmål fra deltagerne i foyeren om alt fra offentligt-privat partnerskab til aktiemarkedets udvikling. Arena Næstved er klar med et nyt morgenmøde i næste måned.

arrow Byråd giver millionstøtte til coronaramt arena
13. oktober 2020 kl. 04:43 Opdateret: kl. 17:08
arrow Tre store navne til arenaen
26. september 2020 kl. 21:27 Opdateret: kl. 16:24
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk