17. juni 2021
Smitten stiger for meget blandt de helt unge. Det skal der sættes en stopper for, så Næstved undgår, at det ender som i Hørsholm og Kolding. Modelfoto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Smitten stiger for meget blandt de helt unge. Det skal der sættes en stopper for, så Næstved undgår, at det ender som i Hørsholm og Kolding. Modelfoto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronasmitten stiger eksplosivt blandt de helt unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronasmitten stiger eksplosivt blandt de helt unge
Næstved - 14. maj 2021 kl. 15:56
Af Robert Andersen

Coronasmitten stiger helt forventeligt, nu hvor flere og flere områder åbner, men stigningen skaber alligevel bekymring i Næstved Kommune.

arrow Læs også: Hjælp børnene lokalt: Mødrehjælpen søger modne mænd og damer

De seneste tre dage er der konstateret 81 smittede her i kommunen, men det mest bekymrende er, at de 14-20-årige står for halvdelen af tilfældene, og de udgør meget langt fra halvdelen af kommunens befolkning.

Derfor sætter kommunen nu ind med en offensiv informationskampagne på Facebook. Det fortæller direktør i Næstved Kommune Jakob Bigum Lundberg.

- Det er en bekymrende stigning. Vi ved af erfaring, at de unge bliver testet på uddannelsesinstitutionerne, men vi ved også, at kviktestene kun fanger ca. halvdelen, siger han.

Ny strategi

Jakob Bigum Lundberg kalder det forventeligt, at smittetallet stiger i forlængelse af, at restriktionerne bliver lempet, men erfaringen viser også, at når der er gået en uge, så har de unge bragt smitten med hjem, og familiemedlemmerne begynder at blive syge. Det vil han gerne sætte en stopper for.

Han peger på, at det nødigt skal gå i Næstved, som det gjorde i Kolding og Hørsholm, hvor man gjorde som foreskrevet, og alligevel endte det med en ny nedlukning.

- Sporene skræmmer, siger han.
Derfor sætter kommunen gang i den offensive Facebook-strategi, hvor forældre til de unge opfordres til at tage en snak om den mest hensigtsmæssige adfærd.

Fra på mandag vil kommunens nye hygiejnesygeplejerske kontakte uddannelsesinstitutioner og komme med gode råd og vejledninger for at bremse smitteudviklingen, så Næstved kan undgå en ny nedlukning.

Incidenstallet i Næstved er på en uge steget fra 68,8 til 166,5.

Direktør i Næstved Kommune Jakob Bigum Lundberg er bekymret over udviklingen. Foto: Jørgen C. Jørgensen

arrow Sommerhuspriser går amok: De sidder på guldet i vandkanten
15. maj 2021 kl. 04:43 Opdateret: kl. 16:25
arrow Nederlag til Næstved i Gentofte
14. maj 2021 kl. 20:56 Opdateret: kl. 20:56
arrow Debat: Vis respekt, Rune Kristensen
14. maj 2021 kl. 17:28 Opdateret: kl. 17:28
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk