25. oktober 2020
Den kinesiske coronavirus kan også mærkes i Herlufmagle, hvor ægteparret Birgit og Sten Holst årligt producerer 10.000 minkskind. Fotos: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Den kinesiske coronavirus kan også mærkes i Herlufmagle, hvor ægteparret Birgit og Sten Holst årligt producerer 10.000 minkskind. Fotos: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronakrise rammer minkavlere: Kinesiske indkøbere bliver hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronakrise rammer minkavlere: Kinesiske indkøbere bliver hjemme
Næstved - 20. februar 2020 kl. 04:10
Af Kim Palm

Et i forvejen presset erhverv bliver nu banket yderligere i knæ af den kinesiske coronavirus. Årets første pelsauktion i Kopenhagen Fur er nemlig blevet aflyst, da de kinesiske indkøbere har fået udrejseforbud.

arrow Læs også: Kjoler og festartikler ramt af virus: - Vi holder vejret og håber det bedste

Minkavlerne må nu vente frem til april med at få deres skind under hammeren på verdens største pelsauktion i Glostrup. Det er noget, der kan mærkes i hele landet - også i Herlufmagle - hvor ægteparret Birgit og Sten Holst har 2000 mink i bur og hvert år producerer 10.000 skind.

- Kina er klart det vigtigste marked for skind i hele verden. Alle pelse, også dem du ser hos Birger Christensen på Strøget i København, er garvet og syet i Kina. Så når Kina lukker ned, bliver vi selvfølgelig alvorlig ramt, fortæller ægteparret til Sjællandske.

I forvejen er priserne pressede og Birgit og Sten Holst må binde cirka 50 kroner i halen på hvert skind de sælger på auktion, da der produceres for mange skind i forhold til efterspørgslen.

Minkavlerne havde ellers begrundet håb om bedre priser i 2020, da en del producenter er lukket ned og andre har neddroslet produktionen. Krisen i erhvervet har nu fået Birgit ud på arbejdsmarkedet, og ægteparret overvejer også at nedbringe produktionen, mens de venter på bedre tider.

- De gode tider - det er længe siden, siger Birgit og Sten Holst.

Dammark er verdens største eksportør af minkskind, men selv de bedste og mest succesfulde minkavlere havde alle røde tal på bundlinjen i 2019.

arrow Corona: Produktionsstop i Kina rammer lokale virksomheder
07. februar 2020 kl. 03:56 Opdateret: kl. 11:22
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk