23. november 2020
Der er corona-udbrud på Fladsåskolen, afdeling Mogenstrup, hvor en enkelt lærer samt seks elever er konstateret smittede med Covid-19. Modelfoto: Jens Wollesen
Der er corona-udbrud på Fladsåskolen, afdeling Mogenstrup, hvor en enkelt lærer samt seks elever er konstateret smittede med Covid-19. Modelfoto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-udbrud på skole: Nu går det stærkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona-udbrud på skole: Nu går det stærkt
Næstved - 26. oktober 2020 kl. 11:13
Af Mia Than West

En lærer på Fladsåskolen, afdeling Mogenstrup blev fredag testet positiv for Covid-19. Flere lærere samt en lang række elever fra 6., 8. og 9. årgang blev derfor sendt hjem.

arrow Læs også: God whisky holder coronaen væk

Siden da er der kommet nye tilfælde. Søndag blev fire elever testet positiv for coronavirus, og i alt 196 elever samt 16 lærere er nu sendt hjem i isolation og til test, oplyser direktør i Næstved Kommune, Jakob Bigum Lundberg.

- Det går lidt stærkt lige nu. Vi har konstateret to tilfælde mere hertil morgen. Vores sundhedsteam er på overarbejde, og de er i tæt kontakt med skolen, siger direktøren.

Inddæmme smitte

Næstved Kommune er desuden i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og følger de anbefalinger, der er. Indtil videre har kommunen valgt at holde skolen i Mogenstrup åbent for de resterende elever.

- Vi prøver stadigvæk at inddæmme den her smitte ved at sende de nære kontakter hjem til isolation og test. Nogen af de hjemsendte medarbejderne er blevet testet og på vej tilbage på arbejde. Vi håber på, de kan vende tilbage hurtigst muligt, siger Jakob Bigum Lundberg og oplyser, at forældre til de berørte elever er blevet kontaktet direkte af skolen, lige som der er skrevet ud på skolens Aula.

Der går stærkt

Han forventer, at der de kommende dage til blive registreret endnu flere smittede i Næstved Kommune og opfordrer derfor alle til at overholde sundhedsmyndighedernes restriktioner i forhold til eksempelvis mundbind, afstand og håndsprit.

- Lige nu går det rigtig stærkt, og vi skal alle sammen følge retningslinjerne. Det er vigtigere nu end nogensinde, så vi fortsat kan holde Næstved i den nederste fjerdedel, konstaterer han.

De nyeste opgørelser viser, at der søndag var konstateret 29 smittede i Næstved Kommune inden for de seneste syv dage. Det placerer Næstved i toppen af den nederste fjerdedel.

- Det er ikke så alvorligt, som i andre kommuner, men det går stærkt, og det kan hurtigt nå at ændre sig, siger Jakob Bigum Lundberg.

arrow Virus-professor: Mundbind virker - hvis vi bruger det rigtigt
29. oktober 2020 kl. 06:21 Opdateret: kl. 16:21
arrow Lokale købmænd: Nethandel eksploderer med mundbindskrav
27. oktober 2020 kl. 21:45 Opdateret: kl. 11:11
arrow Idrætsklubber skal stille med coronavagter
27. oktober 2020 kl. 14:21 Opdateret: kl. 11:12
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk