6. maj 2021
Der bliver masser af se på, når Næstved får sin helt egen middelalderfestival. Og indtil videre afvikles den helt planmæssigt. Foto: Steen Olsson
gallery icon

Se billedserie

Der bliver masser af se på, når Næstved får sin helt egen middelalderfestival. Og indtil videre afvikles den helt planmæssigt. Foto: Steen Olsson
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona eller ej: Ny middelalderfestival afholdes som planlagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona eller ej: Ny middelalderfestival afholdes som planlagt
Næstved - 23. februar 2021 kl. 07:16
Af Esben Thoby

Den spritnye middelalderfestival »Næstveds Søjler - tilbage til fortiden« afholdes helt som planlagt fra 26. til 28. august i år. Sådan lyder den optimistiske udmelding fra hovedbagmanden, viceborgmester og formand for foreningen Historiske festivaler i Næstved Klaus Eusebius Jakobsen (R).

arrow Læs også: Kendt skulptur med lange patter skulle ødelægges - nu er den vartegn for byens største torv

- Vi har lige haft bestyrelsesmøde, og vi tror på, at det kan gennemføres. Rigtig meget foregår udendørs, og der er kun ganske få indendørsarrangementer, hvor vi må tage forbehold, hvis der stadig er restriktioner til den tid, forklarer han og fortsætter:

- Det er klart, at hvis festivalen skulle have været afholdt i maj, så havde det været umuligt. Men jeg er optimistisk og tror på, at planen om, at hele Danmarks befolkning - i hvert fald de, der ønsker det - er vaccineret i starten af juli. Så er der næsten to måneder til festivalen.

Slaget ved Næstved

Klaus Eusebius Jakobsen arbejder i øjeblikket i samarbejde med projektleder Charlotte Ring hver eneste dag med at få alting på plads. Man er ved at slutte de sidste kontrakter med de optrædende til blandt andet teater og middelalderspil.

- Vi har selvfølgelig en passus i kontrakten om, at hvis coronaen går i den helt forkerte retning, så må vi i værste fald flytte det hele til 2022. Men det regner jeg ikke med. Jeg tror, det bliver en rigtig stor og god Næstved-begivenhed, siger formanden.

Et endelig program ventes helt på plads til maj, men flere punkter er allerede på plads. Der kommer til at være en stor åbningsparade, markedsplads, street food og street performances. Derudover også et escape room og et hav af omvisninger, koncerter, workshops og optrædener - mest markant »Slaget ved Næstved 1259« og »Ridderturnering 1279«.

Artiklen fortsætter under billedet.

Gadeliv, gadeteater, kunst, musik og arkitektur bliver nøgleordene for »Næstveds Søjler 2021«. Foto: Anders Ole Olsen

Gratis glæder

Der findes i forvejen en del middelalderfestivaler forskellige steder i Danmark, men den nye i Næstved skal skille sig ud ved at være gratis.

- Det er det allervigtigste i forhold til, at vi skal få succes. Alle andre steder betaler man entré, og så kan man være der i et par timer. Her kan man komme ned og se det hele, og så kan man komme igen dagen efter, hvis man synes om det. Ganske få ting vil der skulle betales entré til. Men det vil helt sikkert være sjovt bare at komme og kigge, siger Klaus Eusebius Jakobsen.

Han fortæller slutteligt, at det også går over stok og sten med at indsamle fondsmidler. En håndfuld fonde har givet tilsagn om små 150.000 kroner, og der mangler stadig svar fra tre-fire stykker, så også her er man optimistiske omkring at nå succesraten på 200.000 til 250.000 kroner.

arrow Ungdomsskolen får 210.000 kroner til ny 10-dages festival
03. marts 2021 kl. 10:02 Opdateret: kl. 15:51
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk