2. august 2021
- At det i år foregår virtuelt gør, at vi blandt andet har en deltager fra den danske ambassade i Jakarta, siger Ressource Citys projektleder Michael Thorsen Elgaard. Han regner med, at et mix mellem fysisk fremmøde og muligheden for at deltage virtuelt bliver fremtiden. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

- At det i år foregår virtuelt gør, at vi blandt andet har en deltager fra den danske ambassade i Jakarta, siger Ressource Citys projektleder Michael Thorsen Elgaard. Han regner med, at et mix mellem fysisk fremmøde og muligheden for at deltage virtuelt bliver fremtiden. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cirkulær økonomi i det virkelige liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Cirkulær økonomi i det virkelige liv
Næstved - 06. maj 2021 kl. 11:48
Af Helle Hansen

Maglemølle: Connie Hedegaard, Flemming Besenbacher, Steen Hildebrandt og Andreas Mogensen har været der, og på tirsdag, den 11. maj, er det så atter tid til Ressource Citys store årlige konference om bæredygtighed.

arrow Læs også: Smart affaldstømning med egen beholder og stregkode

I år handler det om, hvordan forskellige dele af samfundet - virksomhederne, uddannelsesinstitutionerne og den offentlige sektor - understøtter Danmarks omstilling til cirkulær økonomi, hvor affald bliver genbrugt til nye produkter.

Løsningerne findes

Hovednavnet i år er Frank Ove Larsen, administrerende direktør i Rockwool Nordics og en af de absolutte topfolk i den internationale virksomhed.

1. marts fik Rockwool EUs miljøpris 2020 i Danmark for bæredygtige produktionsprocesser. Prisen blev givet som en anerkendelse af, at Rockwool har udviklet en ny innovativ smelteteknologi og andre processer, der har mindsket udledningen af CO2 fra de danske fabrikker med mere end 70 procent.

CO2 nej tak
På det nationale niveau er årets foredragsholder Camilla Haustrup Hermansen, der er medejer af PlusPack A/S og firmaets direktør for forretningsudvikling - og formand for regeringens klimapartnerskab for affald og vand og cirkulær økonomi.

PlusPack er en dansk emballageproducent med fokus på FNs verdensmål, der har en vision om at udvikle 100 procent genanvendelige emballageløsninger uden at udlede CO2.

Menneskets påvirkning

Dagens tredje foredragsholder er Katherine Richardson, professor i biologisk oceanografi og leder af Sustainability Science Center på Københavns Universitet.

Hun forsker i hvordan menneskelige aktiviteter påvirker jordens overordnede miljøtilstand og er tidligere formand for Klimakommissionen (2008-2010). Hun blev udpeget af FNs generalsekretær som medlem af ekspertgruppen med ansvar for udarbejdelsen af FNs 2019 Global Sustainable Development Report (GSDR).

Lokalt genbrug

Sidst men ikke mindst kommer det lokale islæt i form af Massimo Forti, der er administrerende direktør for affaldsselskabet Ragn-Sells Danmark A/S, som har arbejdet meget med genanvendelse af plastik, papir og pap og elektronik.

Så hvis man interesserer sig for bæredygtighed, er der lagt op til en interessant tirsdag eftermiddag.

Selv om konferencen er blevet flyttet fra januar til maj, så er det stadig ikke muligt at samle alt og alle i det virkelige liv. Foredrags- og oplægsholdere møder op hos Ressource City, men tilmeldte deltagere må følge med online via Teams.

- Vi gør en del ud af at lave et lækkert studie og sende konferencen i en kvalitet som på tv, forsikrer Michael Thorsen Elgaard, Ressource Citys projektleder.

Tilmelding

Konferencen starter klokken 13, og efter talerne og en kort paneldebat bliver konferencen afsluttet med tre workshops:

- Det er første gang, vi ikke mødes rent fysisk til workshops, men det er det muligs kunst, konstaterer Michael Thorsen Elgaard.

I år er overskrifterne for de afsluttende workshops eksportmuligheder i cirkulær økonomi, uddannelsesinstitutionernes rolle i omstillingen til cirkulær økonomi og grønne offentlige indkøb.

Konferencen slutter klokken 16.30.

Det er gratis at deltage. Tilmelding skal ske via Ressource Citys hjemmeside.

Massimo Forti, adm. direktør for Ragn-Sells Danmark A/S, har gennem årene været involveret i en del forskellige miljøprojekter. Foto: Hans-Jørgen Johansen

arrow Man får ikke en chance til
18. maj 2021 kl. 13:33 Opdateret: kl. 13:33
arrow 30 ton opgravede mink ankommet til storskrald
13. maj 2021 kl. 12:50 Opdateret: kl. 12:50
arrow Her er de nye skraldebøtter: Snart lander de i din indkørsel
10. maj 2021 kl. 15:45 Opdateret: kl. 15:44
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk