8. juli 2020
- Næstved StorCenter har helt klart sin berettigelse, men det er hammer ærgerligt, hvis bymidten og storcentret bliver for ens, mener Ina Pedersen, indehaver af Coffee & Cream.
gallery icon

Se billedserie

- Næstved StorCenter har helt klart sin berettigelse, men det er hammer ærgerligt, hvis bymidten og storcentret bliver for ens, mener Ina Pedersen, indehaver af Coffee & Cream.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cafégæster frygter for bymidtens fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cafégæster frygter for bymidtens fremtid
Næstved - 27. juni 2018 kl. 17:58
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da de opdagede, at Næstved by havde en Irma, flyttede de trygt fra København til Næstved.

arrow Læs også: Shoppenyt: Indkøbsmekka kan udvide stort

Det var tilbage i 2001.
- At Irma her i Næstved nu er lukket er virkelig tragisk, siger Bjarne Jespersen, som bor ude ved Dyves Bro sammen med Lene Clara de Fine Skibsted. At Irma er lukket har sat sine spor, men de holder stadig rigtig meget af bymidten og frygter for, hvad den nye detailhandelsplan og en udvidelse af Næstved StorCenter kommer til at bymidte for livet i centrum.

- Jeg tænker, at så dør byen, siger Lene Clara de Fine Skibsted.

De store kæder kan holde lavere priser end de enkeltmandsejede butikker.

- Så jeg tror ikke, de små butikker kan overleve, siger hun, der kommer i bymidten flere gange om ugen, fordi her er hyggeligt. I løbet af de 17 år, de har boet her, har de været i Næstved StorCenter under 10 gange.

Der er dog håb forude, for også de unge er glade for den hyggelige bymidte.

- Vi kommer i storcentret for at handle i butikker som H&M, Gina Tricot og Message, siger 21-årige Emma Astrup, som tænker, at det ville gøre en kæmpe forskel, hvis bymidten fik en H&M.

- Når der er de samme butikker begge steder, som nu med Normal, så er der mindre grund til at køre i storcentret, mener hun. Hverken Emma Astrup eller den jævnaldrende veninde Sarah Bonnesen køber særlig mange ting over nettet, men kan bedre lide de fysiske butikker.

- Og vi kommer klart mest i bymidten, når det er godt vejr, siger de samstemmende. Når nu der er biograf i bymidten, har de ikke behov for en biograf i storcentret, som centrets ejere ønsker.

- Det er ærgerligt, at Næstved StorCenter udvider. Det kan godt gå ud over bymidten, siger Lone Hansen, som bor i Fynskvarteret og jævnligt kommer på Coffee & Cream med familien, da her er hyggeligt ved træerne og nogenlunde tørvejr under udhænget, hvis der skulle falde et par regndråber.

Hendes forslag til en endnu bedre bymidte er flere specialbutikker, mere økologi og lokale fødevarer, måske en basar, flere legepladser til børnene og mere aktivitet på Axeltorv i hverdagen.

- Hvorfor er der ikke storskærm på torvet her til fodbold VM? Det kunne der også være ved store kampe indenfor andre sportsgrene, foreslår Lone Hansen.

- Jeg har også set i andre byer, at man kan lave noget overdækning af gågaderne om vinteren, så her er mindre koldt. Det ville også få flere til at komme her, når vejret er knap så godt, lyder et andet forslag fra Lone Hansen, som tilføjer, at familien skam har bemærket, at der har været blomster fra Gavnø i kummerne i år, og at der er blevet gjort mere ud af halloween og andre »højtider« i bymidten end tidligere.

- Så jeg synes, de er på rette spor, siger Lone Hansen.

arrow Høringssvar om centerudvidelse: Både fugle og trafikstøj ved kirke
19. november 2018 kl. 05:34 Opdateret: kl. 15:51
arrow Storcenter må udvide: Politikere stiller krav om farver og facader
06. november 2018 kl. 07:40 Opdateret: kl. 18:47
arrow Handelskrig: Naboby lukker vores butikker
03. november 2018 kl. 05:59 Opdateret: kl. 15:43
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk