25. januar 2021
Byrådsmedlem Githa Nelander (DF) frygter, det vil få vidtrækkende konsekvenser, hvis kommunen ikke hjælper de lokale virksomheder. Foto: Anna C. Møhl
Byrådsmedlem Githa Nelander (DF) frygter, det vil få vidtrækkende konsekvenser, hvis kommunen ikke hjælper de lokale virksomheder. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådspolitiker: Vi skal tage kommunalt ansvar under corona-epidemien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådspolitiker: Vi skal tage kommunalt ansvar under corona-epidemien
Næstved - 16. marts 2020 kl. 22:01
Af Mia Than West

- Hvis vi ikke gør noget, er jeg bange for, det ender helt skævt.

arrow Læs også: Hoteller i knæ: Det er kun håndværkerne der kommer

Byrådsmedlem Githa Nelander (DF) mener, politikerne i Næstved Kommune bør kigge på, hvordan kommunen kan hjælpe lokale virksomheder, der rammes af konsekvenserne af corona-epidemien.

Især hotel- og restaurationsbranchen er hårdt ramt - blandt andre Hotel Kirstine, hvor aflysning af reservationer hele tiden tikker ind i receptionen og har medført afskedigelse af det meste af personalet.

Hun har derfor skrevet til borgmester Carsten Rasmussen (S), hvor hun opfordrer til handling - nu.

- Vi bør reagere. Det kan godt være, regeringen kommer med en hjælpepakke, men vi skal som kommune gøre noget uanset hvad. Vi skal lokalt tage et ansvar i forhold til de erhvervsdrivende, siger Githa Nelander.

- Vi må gå forrest lokalt og vise, vi er parate til at hjælpe. Det er ligeså meget vores ansvar som regeringens, uddyber hun.

Corona-epidemien lukker samfundet helt ned, og tingene ændrer sig hele tiden. I værste fald må virksomheder dreje nøglen om, og mange medarbejdere vil miste deres arbejde.

Githa Nelander mener, Næstved Kommune skal hjælpe virksomhederne, så det ikke får vidtrækkende konsekvenser, som på sigt vil påvirke det kommunale budget markant.

- Vi skal kommunalt se på muligheder, der kan give virksomhederne hurtig likviditet, siger byrådspolitikeren og kommer med eksempler som fremrykning af betaling af regninger eller udskydelse af betaling af dækningsafgift.

Githa Nelander er opmærksom på, det vil koste kommunen penge at hjælpe nødstedte virksomheder. Hun er dog overbevist om, at det vil blive endnu dyrere, hvis kommunen læner sig tilbage.

- Hvis vi ikke gør det, får vi en kæmpe regning. Går virksomhederne konkurs, har vi ikke skatteindtægter, og medarbejdere skal på offentlige ydelser. Vi bliver nødt til at kigge på det. Vi skal hjælpe dem, så godt vi kan, fastlår hun.

Borgmesteren har allerede reageret på Githa Nelanders henvendelse, som nu er sendt videre til Næstved Kommunes økonomichef Steen Andersen.

Her vil man undersøge, hvad der kan lade sig gøre. Derudover vil kommunen også rette henvendelse til KL - Kommunernes Landsforening.

arrow Kendt hotel sendt til tælling af corona-virus
14. marts 2020 kl. 04:43 Opdateret: kl. 15:13
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk