20. juni 2021
Kvægtorvet er lukket land for gennemkørende trafik frem til 28. juni, men du kan stadig benytte parkeringspladsen ved Kvickly. Foto. Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Kvægtorvet er lukket land for gennemkørende trafik frem til 28. juni, men du kan stadig benytte parkeringspladsen ved Kvickly. Foto. Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bymidtens nye opholdsrum spærret i halvanden måned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bymidtens nye opholdsrum spærret i halvanden måned
Næstved - 14. maj 2021 kl. 10:48
Af Kim Palm

Kvægtorvet er under forvandling og fra i dag og frem til 28. juni er der lukket for gennemkørende trafik. Det sker for at give plads til de håndværkere som er i færd med at forskønne byrummet med granitbelægning, træer, planter og beton til den nye Kvægtorvstrappe.

Du kan dog stadig benytte P-pladsen ved Kvickly og bibloteket, mens den gennemkørende vej til Grønnegade er spærret af. Og du kan også snige dig afsted på gå-ben, mens der er lukket for biltrafik.

Mere end halvvejs
Afspærringen markerer samtidig, at anlægsarbejdet på Kvægtorvet er mere end halvvejs.

Opholdstrappen op af skrænten ved Grønnegade Kaserne Kulturcenter er på plads. Den skal fungere som et gigantisk siddemøbel ved events og koncerter på Kvægtorvet. Lystmasterne samt de store plantekummer, som skal fyldes med planter og træer, er også gjort færdig. Det samme er granitbelægningen med vandrende ved Kvicklys hovedindgang og på størstedelen af pladsen.

Åbner i juli
Forude venter den sidste finish inden Kvægtorvstrappen åbner for publikum i begyndelsen af juli.

Det samlede projekt Kvægtorvet har været undervejs i flere år, som en del af Næstveds bymidtestrategi. Planen er at opholdstrappen skal skaffe mere liv på en plads, som i dag fungerer på bilernes præmisser og i en bymidte, hvor detailhandelen er under pres.

Realdania støtter projektet med 3,5 millioner kroner, mens Næstved Kommune har skudt seks millioner kroner i byens nye opholdsrum.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk