15. august 2020
Hans Larsen, direktør for brugsforeningen i Super Brugsen Fensmark, fortæller, at det er meget sandsynligt, at bygningen rives ned, og at der bygges et nyt lægehus. Fotos: Mia Than West
gallery icon

Se billedserie

Hans Larsen, direktør for brugsforeningen i Super Brugsen Fensmark, fortæller, at det er meget sandsynligt, at bygningen rives ned, og at der bygges et nyt lægehus. Fotos: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bygning totalskadet efter voldsom eksplosion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bygning totalskadet efter voldsom eksplosion
Opdateret 15. oktober 2015 kl. 13:30
Næstved - 15. oktober 2015 kl. 08:59
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fire ukendte gerningsmænd sprængte sig natten til torsdag adgang til en Danske Bank-hæveautomat på Næstvedvej 5 i Fensmark. De fik dog ingen penge med, men efterlod en smadret bygning, der mest af alt ligner et bombekrater.

arrow Læs også: Politiet opgiver jagt på fire bombemænd

Der blev brugt gas til at sprænge boksen, som skabte en fuldstændig ukontrolleret sprængning. Eksplosionen var så kraftig, at døren ind til bygningen, murbrokker, teglsten og stålrammen til selve hæveautomaten blev kastet flere meter over på den anden side af vejen ved parkeringspladsen, hvor Super Brugsen holder til.

Bygningen er så skadet, at den formentlig skal jævnes med jorden og et nyt lægehus bygges.

- Bygningen er næsten totalskadet, og den er slået så skæv, at det nok ikke kan betale sig at renovere. Sandsynligheden for, at den bliver revet ned er ret stor, fortæller Hans Larsen, der er direktør for brugsforeningen, som ejer bygningen.

- Vi har planer og ønsker om at bygge et nyt lægehus, der skal ligge lidt længere trukket tilbage. Vi vil gerne beholde funktionerne i midtbyen, siger Hans Larsen.

Midlertidig løsning
Super Brugsen i Fensmark købte bygningen i 2011, da Danske Bank lukkede deres filial. Læge Frank Johannessen samt fodterapeut Kirsten Mark Bundgård lejede sig ind i bygningen.

Hans Larsen har siden eksplosionen holdt flere møder med ingeniører og forsikringsselskab med henblik på at finde ud af, hvad der skal ske med bygningen. Det vurderes, at der er blevet ødelagt for omkring en million.

Der er nu blevet lavet en midlertidig ordning, og bygningen er blevet sikret i den ende, hvor læge Frank Johannessen holder til. Han har siden torsdag haft lukket i sin praksis, men kunne onsdag igen byde patienterne indenfor. Fodterapeuterne holder stadig lukket.

Nu er det op til brugsforeningens bestyrelse at beslutte, om om bygningen skal rives ned eller ej.

- Bygningen er næsten totalskadet, og den er slået så skæv, at det nok ikke kan betale sig at renovere. Sandsynligheden...

Posted by SN.dk on Thursday, 15 October 2015
arrow Politiet på bar bund i sag om sprængt hæveautomat
21. januar 2016 kl. 09:01 Opdateret: kl. 14:41
arrow Tvivl om eksploderet bygnings fremtid
10. oktober 2015 kl. 07:09 Opdateret: kl. 06:26
arrow Eksplosion lukker lægehus: Nabo og patienter er i chok
09. oktober 2015 kl. 06:17 Opdateret: kl. 17:02
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk