18. januar 2019
Direktør Jens Andersen og formand for Næstved Varmeværk Lindy Nymark Christensen foran det gamle hovedkvarter på Åderupvej. Nu holder de til i de nye bygninger ved Maglemølle. Foto: Mogens Lorentzen
Direktør Jens Andersen og formand for Næstved Varmeværk Lindy Nymark Christensen foran det gamle hovedkvarter på Åderupvej. Nu holder de til i de nye bygninger ved Maglemølle. Foto: Mogens Lorentzen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byggefirma drejer nøglen om - håndværkere er opsagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggefirma drejer nøglen om - håndværkere er opsagt
Næstved - 20. juli 2018 kl. 16:06
Af Jeppe Hee Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byggefirmaet Dahl A/S er gået konkurs. Det bekræfter advokat Ole Meisner, der er firmaets kurator, overfor Sjællandske. Firmaet er på forskellige kontrakter i Næstved Kommune, og det er nu uvist, hvad der skal ske.

arrow Læs også: VVS-firma udsat for navneforvirring efter konkurs

Firmaet har senest stået for at bygge Næstved Varmeværks nye administrationsbygninger ved Maglemølle i Næstved. Det arbejde er de næsten færdige med, og administrationen er flyttet ind, men der mangler stadig en række opgaver. Der er nogle indvendige mangler, og så er der en del såkaldt udskudt arbejde, som nu bliver udskudt endnu længere.

Det udskudte arbejde er blandt andet plantning af græs og træer og belægningsarbejde. Torsdag morgen, da konkursen blev afsagt, forlod håndværkerne byggepladsen.

Formand for Næstved Varmeværk, Lindy Nymark Christensen, forklarer, at pengene til det sidste arbejde er tilbageholdt, og derfor har firmaet ikke noget økonomisk i klemme efter konkursbegærelsen.

Han er dog stadig ærgerlig.
- Det mest irriterende er, at det hele kommer til at stå stille, udtaler han til Sjællandske.

Dahl A/S vandt licitationen og dermed retten til at stå for at bygge den nye administrationsbygning tilbage i februar 2017.

Firmaet havde et underskud på lidt over 23 millioner kroner i regnskabsåret 2017, og med en egenkapital på nogenlunde samme beløb, var der til sidst ikke flere penge i kassen.

Dahl A/S har også en kontrakt med Næstved Kommune, hvor de har ansvaret for de småreparationer i kommunens lokaler. Det konkursramte firmas kontrakt med Næstved Kommune udløber i august, så skaden er ikke så stor. Det er altså ikke alvorligt, selvom borgmester Carsten Rasmussen erkender, at der godt kan være et par lamper, som ikke bliver skiftet.

Carsten Rasmussen fortæller, at kontrakten mellem Dahl A/S og Næstved Kommune nu er sendt til en jurist ved Næstved Kommune, som vil se på det på mandag, når hun vender tilbage fra ferie.

I onsdags blev der oprettet et nyt firma i Dahl A/S's CVR-nummer. Det nye firma hedder Selskabet af 18.juli 2018 A/S.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Dahl A/S's direktør Peter Dahl.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk