22. oktober 2021
Her ved trinbrættet på den lille Næstved Nord station vil en ny bydel snart skyde op, med boliger, svømmehal og bydelscenter. Nu ser det også ud til, at der skal bygges en daginstitution. Foto: Kim Palm
Her ved trinbrættet på den lille Næstved Nord station vil en ny bydel snart skyde op, med boliger, svømmehal og bydelscenter. Nu ser det også ud til, at der skal bygges en daginstitution. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bygge- og babyboom: Ny institution på vej - allerede til næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Bygge- og babyboom: Ny institution på vej - allerede til næste år
Næstved - 18. august 2020 kl. 13:09
Af Mia Than West

Der skal etableres en ny daginsitution på Stenlængegård-området allerede i 2021/22.

arrow Læs også: Debat: En ny charmeoffensiv skal lokke tilflyttere til

Det har et enigt Børne- og Skoleudvalg besluttet. De gav mandag grønt lys til, at anlægsbudgettet fremrykkes, så der kan etableres en ny daginstitution tidligere end først planlagt.

- Vi har besluttet, at vi beder byrådet fremrykke anlægsmidlerne, siger udvalgsformand Lars Hoppe Søe (RV).

Årsgen er, at byggeriet af boliger går stærkt, og der er stor udvikling i befolkningen særligt i byområderne Holsted Nord, Kalbyris og Kildemark. Og forventningen er, at der fortsat vil være store boligudbygninger i de kommende år.

Tages i brug i 2022

Det vil være attraktivt for forældre at bosætte sig i et boligområde som Stenlængegård-området, især hvis der er tilbud om børnepasning tæt på.

Befolkningsprognosen viser, at der i 2022 vil mangle omkring 80 børnehavepladser i områderne. For at kunne sikre pladsgarantien til børn, som kommunen er forpligtet til at stille til rådighed, er der behov for at etablere nye dagtilbudspladser til børnehavebørn i områderne tidligere end 2023/24, hvor der er afsat anlægsmidler i budgettet.

Det betyder, at anlægsbudgettet til en ny daginstitution ønskes fremrykket med 10 millioner kroner fra 2023 til 2021 og 14 millioner kroner fra 2024 til 2022.

Hvis det godkendes i byrådet, vil byggeriet af en ny daginstitution i Stenlængegård-området starte i 2021, og daginstitutionen vil kunne tages i brug omkring 1 juli 2022.

Undersøges nærmere

Institutionerne i Holsted-, Kalbyris- og Kildemarksområderne er allerede i dag maksimalt belagt i månederne op til 1. april, hvor børnene starter i førskole. Da der allerede i 2021 forventes at være brug for flere pladser, foreslås dette løst ved at etablere midlertidige udvidelser i eksisterende institutioner/lokaler, indtil en ny institution står færdig.

Børne- og Skoleudvalget har som alternativ løsning ønsket en beregning på etablering af busgrupper. De har dog endnu ikke besluttet, hvordan pladsproblemet løses. Udvalget arbejder med en model, hvor man eventuelt kan tænke større kapacitet ind på Stenlængegård-området eller en busløsning i tilknytning til de eksisterende institutioner.

- Nu skal det undersøges lidt mere, hvad der i givet fald kan lade sig gøre, inden vi tager en beslutning, siger Lars Hoppe Søe.

En løsning vil ikke være at ansætte flere dagplejere eller indføre tilskud til pasning af egne børn, da det er børnehavepladser, der kommer til at mangle.

arrow Byggeboom: Kommunen sætter gang i salg af 40 parcelhusgrunde
07. april 2021 kl. 09:30 Opdateret: kl. 09:16
arrow Flyt ind på toppen af byen: Nye rækkehuse får tagterasse
04. april 2021 kl. 12:11 Opdateret: kl. 17:23
arrow Ny folkeskole på vej til ny bydel
13. marts 2021 kl. 04:55 Opdateret: kl. 21:16
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk